Korok és nadrágok

A középkorban a szegények és gazdagok más típusú ruhákat hordtak. Az előbbiek parasztnadrágot viseltek. A manapság mindenféle nadrág tréfás elnevezéseként használt gatya szó a csípőn kötött, keleties szabású, hosszú szárú férfi alsó ruha nevéből ered. Bugyi szavunk is hasonló eredetű, a bugyogó, azaz a buggyos nadrág elnevezés rövid változata. A pantalló az olasz vándorkomédia népszerű figurájának, Pantalonénak a nevéből ered és az általa viselt hosszú nadrágra utal.

Az arisztokrácia öltözködése merőben eltérő volt. A francia Napkirály, XIV. Lajos korában vált népszerűvé a culotte-nak nevezett, selyem harisnyával kombinált térdnadrág a köreikben, amely az elnyomás jelképévé vált. A francia forradalom eseményeiben is szerepet kapott, a tüntetők sans-culotte-nak nevezték magukat. A "térdnadrág nélküliek" büszkék voltak arra, hogy a munkásosztály viseletében jártak. Küzdelmük sikerével a ma ismert hosszú nadrág vált egyre inkább elterjedtté. 

Öltözködésünk alapdarabja

A nők sokáig nem viselhettek nadrágot. Az ókorban még természetes volt, hogy e praktikus ruhadarabot hordják, az újkorban viszont hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Európa is elfogadja a nők nadrágviseletét. Általánossá csak az első világháború után vált, mostanra pedig teljesen természetes minden korosztály számára. 

Gyerekek esetén különösen praktikus a nadrág, mert melegen tart és véd a kisebb sérülésektől, emellett remekül öltöztet is. Nyáron a rövid fazon segíti a szabad mozgást és a kellemes hőérzetet. Így nem csak a kisfiúk, hanem a kislányok nélkülözhetetlen ruhadarabja is. 

Különösképp igaz ez a farmer anyagú nadrágokra, amik külön népszerű kategóriát alkotnak, hiszen szinte a végtelenségig hordhatók, akár szakadtan is divatosnak számítanak. 

Szerezd be online

A Ruhafalván számtalan nadrágból válogathatsz gyermekeidnek az egyszerű, játszós nadrágtól a hajtókás, bővebb vagy szűkebb szárú nadrágokig. A mindennapok nélkülözhetetlen ruhadarabja praktikusságán kívül lehet elegáns is, érdemes tehát olyan darabokat keresni, amelyet a megfelelő felsőruházattal könnyű választékos öltözékké alakítani a hétköznapokban. 

A ruhatípusok szerinti kereséssel több ezer, méretek szerint szűkíthető darabra rá lehet keresni. Egészen 152-es méretig kínál az áruház folyamatosan változó kínálata igazi gyöngyszemeket vásárlói számára.