Faszenes vagy gázos grillsütő?

Természetesen mindkét típusú grillsütőnek megvan a maga előnye és hátránya, de azt nem lehet vitatni, hogy a nagy családi összejöveteleken egy nagyméretű gázos grillsütő sokkal jobban ki tudja szolgálni az igényeket, mint a faszenes verziója. Tény, hogy mindkét típusból léteznek csúcsminőségű felső kategóriás készülékek, de a gázgrillek rendszerint nagyobb méretben is kaphatóak, mint a faszenes grillsütők.

Emellett egy nagyobb, prémium kategóriás grillsütőnek számos egyéb funkciója és kiegészítője van, ami a sütést meglepően kényelmessé tudja tenni. Jellemzően tágas rakodótér, lehajtható munkapultok és nagy teljesítményű izzók teszik könnyebbé a szabadtérben sütést.

Nagy családi összejövetel stressz nélkül?

Ha grillpartit szeretnénk szervezni, gondoskodnunk kell a grillsütőről is.

Ha ritkán szervezünk ilyet, és alapvetően kicsi a család, akkor nem feltétlen van szükség nagyméretű grillre. Viszont amennyiben rendszeresen mi adunk helyet az ilyen jellegű házibuliknak, érdemes megfontolni egy családi méretű grillsütő beszerzését.

Ha megvan a grillsütőnk, ne felejtsünk el gondoskodni megfelelő mennyiségű üzemanyagról. Ha csak egy gázpalack van otthon, ne reszkírozzunk, a biztonság kedvéért jobb, ha beszerzünk még egy palackot tartalékba, nehogy pont akkor fogyjon ki a gáz, amikor a legjobb fogások készülnek.

Sok háziasszony ilyenkor erősen túlvállalja magát, feldíszíti a kertet, ötféle fogást tervez, és emellé még süteménnyel is várja a vendégeket. Idővel sajnos azonban bármennyire is szereti az összejöveteleket, nyűgként fogja megélni ezeket a teendőket. A kerti dekorációhoz ragaszkodni nem feltétlen szükséges, fogásokból is elég lehet háromféle, ráadásul az étel mennyiségével sem szabad túlzásba esni, maximum 1-2 adaggal érdemes csak többet vásárolni az alapanyagokból, mint ahány résztvevőre számítunk. Valamint, ha mindenképp ragaszkodunk a süteményhez, megkérhetjük a vendégeket is, hogy egy-egy tálca finomsággal járuljanak hozzá a partihoz.

Ha családi grillsütő vásárlásán gondolkodsz, érdemes ellátogatnod a Grillplaza.hu weboldalára, ahol számos megbízható, magas minőségű grillsütő közül tudod kiválasztani a családod számára legideálisabbat!

 

 


Otthon Gasztro