2023 számtalan új lehetőséget és alkalmat biztosít, hogy kiéljük sport iránti rajongásunkat. Bár a 2022-es Foci Világbajnokság még csak most ért véget, számtalan soron következő rangos megmérettetés vár ránk az új évben is. Akár a tenisz, az autóversenyzés, a foci, esetleg a vízilabda köt minket a TV elé, vagy segít kimozdulni otthonról, hogy személyesen is ott legyünk, esetleg a sportfogadás világa vonz minket igazán, biztosan mindenki megtalálja a maga számítását 2023-ban is.

Vessünk is egy gyors pillantást a következő év legrangosabb sporteseményeire.

Jó eséllyel a tenisz rajongói vannak a legszerencsésebb helyzetben, hiszen csak egy párat kell aludniuk a Január 17.-én megrendezésre kerülő Austral Open-ig. Ez az első a négy Grand Slam-tornák közül, ami az évente megrendezett legrangosabb teniszversenyek összefoglaló neve. Az ausztráliai Melbourne szolgál majd helyszínéül a Január 30.-áig tartó megmérettetésnek.

A téli sportok kedvelőinek sem kell sokat várniuk, hiszen az Alpesi sí világbajnokság házigazdái a franciaországi Méribel és Courchevel városai lesznek. A két évente megrendezésre kerülő bajnokságra először 1931-ban került sor és napjainkra az egyik legrangosabb sí eseménnyé nőtte ki magát. Az érdeklődők Február 6 és 19 között nézhetik meg a bajnokságot.

Jövőre a 110. alkalommal rendezik meg a Tour de France-ot, ami világszinten az első helyen szerepel a biciklis versenyek között. A kb 3600 km-es verseny Július 1.-én áll rajthoz a spanyolországi Bilbao városában és Július 23.-án ér véget Párizsban. 2022-ben a dán Jonas Vingegaard lett a bajnok a Jumbo–Visma csapat színeiben. A másik nagy jelentőségű biciklis versenyek 2023-ban a Giro d'Italia (Május 6-28, Ortona – Roma) és a Vuelta a España (Augusztus 26 – Szeptember 17).

A nyári hónapok további meglepetéseket is tartogatnak számunkra. A soron következő Atlétikai Világbajnokságra Augusztus 19.-én kerül sor méghozzá Budapesten. Az Augusztus 27.-éig tartó világrendezvény rendezési jogát 2018-ban kapta meg Magyarország. Érdekesség, hogy a két évente megrendezésre kerülő bajnokságról 1976-ban döntötték el, hogy különválik az Olimpiai Játékoktól és külön eseményként fog folytatódni. Az előző tornát az Egyesült Államok rendezhette meg, míg a 2025-ös rendezési jogot Japán kapta meg. 

A golf szerelmeseinek kicsit még várniuk kell, hiszen a rangos US Open majd csak Augusztus 28.-án fog kezdődni. A Szeptember 10.-éig tartó verseny New Yorkban kerül megrendezésre.

A soron következő férfi Rögbi Világbajnokság Szeptember 8.-án kezdődik és tart majd egészen Október 28.-áig. 20 ország legjobbjai mérik majd össze erejüket a Franciaországban megrendezett eseményen. Az utolsó bajnokságból Dél-Afrika került ki győztesen, miután 32-12-re megverte Angliát. A női Rögbi Világbajnokságra idén került sor Új-Zélandon, ahol is a házigazda 34-31-re győzte le Angliát, így megvédve bajnoki címét.

Mindezek mellett természetesen minden más sportág is megkapja az őt megillető nemzetközi világversenyt 2023-ban, így nincs más dolgunk, csak felkutatni, hogy kedvenc sportágunk és csapatunk pontosan mikor és hol fog a kamerák előtt szerepelni.


Sport