Húsvét hétfőn mesehősökkel díszített mozdony hív varázslatos utazásra minden gyereket, akik akár a Nyugati pályaudvarról, húsvéthétfőn 11 órakor induló Nyuszi Expresszel is kijuthatnak a vasutasok által Füstinek becézett parkba. Itt a legkisebbeket nyuszikereső játék várja: fából faragott nyuszikat kell fellelni a park különböző pontjain apró ajándékokért. A húsvéti állatfarmon háztáji kisállatokat simogathatnak a gyerekek.

    A kreatív sarokban ünnepi dekorációkat készíthetnek a kicsik. Kipróbálhatják a hagyományos tojásdekorálási technikákat, a tojásfestést, tojásdíszítés (írókázás) és tojáspatkolást. A Vasúttörténeti Park területén található Csabai Tájházban húsvéti meglepetés gyanánt a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tart bemutatót és kézműves programokat a gyermekeknek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.


    Hangulatos zenei programok is várják a családokat. Zenél a Libavonat, fellép a Bartók Táncegyüttes és interaktív zenei műsorral készül az Eszter-lánc mesezenekar.

    Az Európában is kuriózumnak számító Magyar Vasúttörténeti Park a szokásos téli szünet és felújítás után szombaton nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt.


Laza