A társaság ezzel mintegy 350 kollégáját segíti az infláció és a megnövekedett energiaárak közepette, méghozzá méltányossági alapon. Az intézkedés keretében ugyanis a magasabb keresetű munkatársak kisebb, a relatíve alacsonyabb jövedelműek pedig nagyobb havi támogatásban részesülnek.

Az NN emellett sokoldalú, a pénzügyi, pszichológiai tanácsadásra, illetve az energiahatékonysággal kapcsolatos edukációra is kiterjedő jóléti programmal segíti az alkalmazottakat.

A kihívásokkal teli piaci és gazdasági helyzettől függetlenül is komplex támogatási csomagot indított el az NN Biztosító, amelynek célja a munkatársak átsegítése az erősödő infláció és a megnövekedett rezsidíjak adta nehéz időszakon.

A támogatási csomag legújabb eleme az a progresszív rezsitámogatás, amelynek keretében az alacsonyabb jövedelmű munkatársak nagyobb, a magasabb jövedelműek pedig kisebb pénzbeli támogatásban részesülnek.

Az NN Biztosító bruttó 600 ezer forint alatti jövedelem esetén bruttó 65 ezer, efölött bruttó 45 ezer forintot utal munkatársainak a teljes fűtési szezonban október közepétől március közepéig. Az így kialakított progresszív támogatás azokra a munkatársakra fókuszál, akik nem részesülnek olyan juttatásokban, mint például a céges autó lehetősége.

Az összességében százmilliós ráfordítást jelentő rezsitámogatás célja, hogy a munkatársak segítséget kapjanak az energiaszámlák kifizetéséhez. Mindez azért is fontos, mert az NN Biztosító változatlanul lehetővé teszi és ösztönzi a már pandémia idején népszerűvé vált home office munkavégzést.

Az otthoni munkavégzés a kollégák visszajelzései alapján is nagy segítség a kreatív, elmélyülést igénylő munkafeladatok esetében, ahol egyedi időbeosztásra lehet szükség. Ahol pedig közösségi gondolkodáson, együttműködésen van a nagyobb hangsúly, a társaság továbbra is biztosítja új irodájában a megfelelő munkakörülményeket.

„Az NN Biztosító versenyképességének kulcsát azok a tehetséges szakemberek adják, akik napi szinten mindent megtesznek, hogy tökéletes minőségben segíthessünk ügyfeleinknek gondoskodni pénzügyi jövőjükről. A maihoz hasonló nehéz időszakokban nem csak ügyfeleinknek, hanem a munkatársainknak is tudniuk kell, hogy számíthatnak az NN-re. Ezért indítottuk el a rezsitámogatási programunkat, valamint számos más kezdeményezéssel is igyekszünk őket a mindennapokban támogatni” – nyilatkozta Martin Eszter, az NN Biztosító HR igazgatója.

Szintén a koronavírus-járvány tapasztalatai alapján alakította ki a cég munkavállalói asszisztenciaprogramját, amely pénzügyi, pszichológiai tanácsadással segít a különféle kihívásokkal küzdő munkatársaknak. A komlpex csomagot egy edukatív elemeket is tartalmazó wellbeing program egészíti ki, amelynek keretében a közeljövőben „Energiatakarékosan otthon” címmel adnak kézzelfogható, gyakorlati tanácsokat a rezsiköltségek alacsonyan tartásához és a fenntartható háztartásvezetéshez.

A vállalat emellett az apáknak a gyermek születése kapcsán a járó, a törvényben előírt 5 munkanapot további 15 munkanappal bővítette annak érdekében, hogy a gyermek születése után minél több időt tudjanak együtt tölteni a családdal az apukák. Azok számára pedig, akiknek a gyermeke most kezdte az iskolát, a tanév első napjára szintén pluszszabadságot biztosítottak a gördülékeny évkezdés elősegítése végett.


Pénzügy