Ragasztópisztollyal a ragasztás nem lesz bosszantó művelet

A ragasztás látszólag egyszerű, mégis sok bosszúságot tud okozni. De megkönnyítheted a munkádat a Mű-Pack Webáruházban kapható ragasztópisztolyok közül választva.

A tubusban vagy tégelyben tárolt ragasztóval ugyanis nem könnyű dolgozni. Gyakran fordul elő, hogy lecsöpög a ragasztó a padlóra, vagy túl sok megy a felületre, és nem lesz esztétikus a munka eredménye. Ha nem záródik légmentesen a doboz, beszáradhat a ragasztó, és nem tudod legközelebb használni.

Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére találták ki a megfelelő célszerszámot, a praktikus ragasztópisztolyt. Ahogyan a gyerekek az iskolában sokkal ügyesebben dolgoznak a kis ragasztópisztollyal, úgy te is megteheted ezt.

A ragasztópisztoly használata

A ragasztópisztoly használata roppant egyszerű. Az egyik végén berakod a szilárd ragasztórudat, amit egy mechanikus szerkezettel, az adagoló retesz megnyomásával tudsz adagolni.

A ragasztó a melegítés hatására megolvad, és mindig csak annyi folyik ki belőle, amennyit nyomsz belőle. Így nincs felesleges anyagveszteség, nem csöpög mellé a ragasztó, és a ragasztás gyorsan, hatékonyan végrehajtható.

Milyen ragasztópisztolyt válassz?

A ragasztópisztolyok különböző típusban és méretben kaphatók. Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy mire fogod használni, és ennek megfelelően választani közülük.

A Mű-Pack webáruházban kapható HB 240 ragasztópisztoly elektronikus hőmérséklet-szabályozása lehetővé teszi, hogy az úgynevezett hot-melt ragasztó mindig a kívánt hőmérsékletre melegedjen. A markolatot úgy alakították ki, hogy minden kézmérethez igazodjon. 3 mm-es cserélhető fúvókával, valamint beépített be- és kikapcsoló gombbal van felszerelve. A ragasztópisztolyból kikapcsolt állapotban nem folyik ki a ragasztó, hiszen csepegésmentesen működik.

Ragasztás a kertben

A kertben is gyakran kell megragasztani valamit Ha olyan helyen szeretnél ragasztani, ahol nincs hálózati csatlakozó, akkor érdemes a HB 196 ragasztópisztolyt választani. Erről ugyanis leszerelhető a hálózati csatlakozó, hiszen képes egy rudat hálózati csatlakozás nélkül is feldolgozni. Így nincs szükség hosszabbító kihúzására, s a hálózati kábel sem akadályozza a munkát.

A készülék 125 W-os teljesítménye magas olvasztási teljesítményt biztosít. A 3 mm-es fúvóka igény szerint kisebb vagy nagyobb méretűre cserélhető, így bármilyen ragasztási munkára alkalmas. Használat után - a következő munkáig - a dobozában praktikusan tárolható.

Akár a háztartási vagy ház körüli munkák során, akár a műhelyben való barkácsolás során szeretnél valamit megragasztani, ragasztópisztollyal könnyen, bosszankodás nélkül elvégezheted ezt a műveletet.


Munka