Miért szereljük a redőnyt házilag?

A mai, modern redőnyök jóval egyszerűbben tervezhetők és szerelhetők, mint a régi, nehéz, fából készült árnyékolók. Ha megfelelő eszközökkel és szerszámokkal vágunk neki az építésnek, nagyon szép eredményt érhetünk el. Redőnyt és alkatrészeket ma már akár online is rendelhetünk. A Redőny Diszkont webáruház például kifejezetten azoknak állította össze a kínálatát, akik a saját kezükbe vennék a redőnykészítést. 

Ez a bátor lépés nem csak azért éri meg, mert így biztosak lehetünk benne, hogy csak jó minőségű és megbízható anyagokkal dolgozunk. Ha saját kezűleg készítjük el a redőnyt, azzal nagyon sok pénzt is megspórolhatunk. Ahhoz, hogy minőségi árnyékolóval lássuk el az ablakokat, nem feltétlenül kell idegeneket beengedni az otthonunkba. 

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is azt kell eldöntenünk, milyen típusú redőnyt szeretnénk. Ma már a műanyag redőnyök is elég jó minőségűek ahhoz, hogy gond nélkül üzemeltessük őket - akár több évtizeden keresztül is. A Redőny Diszkontnál kapható alumínium redőnyöket elsősorban a nagy terhelésnek kitett helyekre ajánljuk. A megfelelően kivitelezett redőny korlátozottan akár betörésvédelmi célokat is képes ellátni. 

Ha a döntés megszületett, a helyes méretvétel után megrendelhetjük az általában méretre gyártott redőnyöket, és indulhat a szerelés! A webáruház redőny szerelési útmutatója ebben hasznos segítség, de az internetes videók, fórumbejegyzések is nagyon sokat segíthetnek. 

Lehetőség van javításra is?

A redőny gurtni szakadás vagy a lamellák beragadása sem javíthatatlan probléma. Az interneten szép számmal találhatunk alkatrészeket. Ma már külön vásárolhatunk akár gurtnit, automatát, rugót, de akár műanyag alkatrészeket is - ezekkel évekkel meghosszabbíthatjuk a szerkezet élettartamát. 

A javítást, de akár a régi faredőny modernebbre cserélését is el lehet végezni házilag - csupán egy kis energiára és időre van szükség a munkához. Itt is hasznos segítséget jelentenek az internetes oldalak. Némi türelemmel bátran belevághatunk!