Az első meccsekre már nem is kell sokat várni, hiszen a Vasas Óbuda női együttese hamarosan megkezdi szereplését a BL-selejtezőben. A belga VDK Gent elleni idegenbeli mérkőzést október 19-én 20:30-tól az ARENA4+-on, az október 26-i hazai visszavágót 17:45-től az ARENA4-en láthatják a szurkolók.

„Az első két meccs döntő fontosságú lesz a továbbjutás szempontjából. Nagy álom bekerülni a csoportkörbe, ahol már valóban a világ legjobb csapatai ellen játszhatnánk – mondta Juhár Dalma, a magyar válogatott és a Vasas Óbuda liberója. Juhár ott volt a csapatban 2021-ben, amikor a Vasas másfél évtized után magyar csapatként először felkerült a főtáblára, így ő már pontosan tudja, milyen érzés az „elitben” versenyezni.

– Atanaszopulosz Giannisz vezetőedző különleges gondolkodásmódot hozott magával a Vasasba. Igazi csapatként működünk együtt, egységes, összeszokott együttest alkotunk, amely csak a pozitívumokra koncentrál.

Ez az egység lehet a legerősebb fegyverünk, de természetesen a Bajnokok Ligájában szükség lesz minden tudásunkra. Fegyelmezetten kell játszanunk már a belga csapat ellen is. Hatalmas öröm és büszkeség a Bajnokok Ligájában bizonyítani, de ugyanakkor van bennünk egy adag jóleső izgalom” – mondta Dalma.

„Magyarországi sporttelevízióként fontos számunkra, hogy minél több hazai vonatkozású sporteseményt mutassunk nézőinknek – mondta el Misur Tamás, a Network4 sportcsatornáinak (ARENA4, MATCH4, ARENA4+) sport-főszerkesztője.

„Tavaly és idén is mi közvetítettük a budapesti dartstornát, nálunk láthatták a rajongók Borics Ádám világbajnoki címmérkőzését, és természetesen nagyon örülünk, hogy a Vasas Óbuda menetelését is mi közvetíthetjük – remélhetőleg a lányok újra sporttörténelmet írnak.

A röplabda Bajnokok Ligája döntőivel pedig egy újabb látványos sportág csúcseseménye került be a kínálatunkba” – tette hozzá Misur Tamás.


Sport