A tudatos bőrápolás hívei a hatóanyagok társításában hisznek, többlépéses arcápolási rutinjukat is ennek megfelelően alakítják ki. Az öregedésgátló formulák közül kiemelkedik a retinol és a niacinamid, amely összetevők a tökéletességre törekvés jegyében nem hiányozhatnak egyetlen anti-aging szépségápolási termékből és egyetlen nő kelléktárából sem. Mit tudnak ezek a hatóanyagok és miért nélkülözhetetlenek?

Csúcs hatóanyagok mindenkinek

A retinolt és a niacinamidot az anti-aging kozmetikumok sikeres összetevőiként tartják számon, azonban ezek a hatóanyagok a bőrmegújításban és az egészséges bőrkép fenntartásában is komoly szerephez jutnak, így a professzionális kozmetikumok fontos komponensei.

Azt azonban fontos tudni, hogy minél nagyobb összetételben vannak jelen a kozmetikumokban az egyes hatóanyagok, annál nagyobb eséllyel okozhatnak nem kívánatos mellékhatásokat is vagy, ami egyikünknek bevált, az más valakinek akár irritációt okozhat. Odafigyeléssel és optimális hatóanyag-kombinációkkal azonban sikerre számíthatsz, ha nem hagyod figyelmen kívül a bőröd visszajelzéseit. 

A niacinamid és a retinol tökéletes kombináció, ennek is köszönheti a népszerűségét, illetve azt, hogy rövid idő alatt látványos eredményeket produkál: mérsékli a ráncokat, egységesíti a bőrfelszínt, csökkenti a pigmentfoltokat.

Mit tud a retinol, és mit a niacinamid?

A retinol a bőrmegújítás egyik csúcs hatóanyaga, egy A-vitamin származék, amely a bőr enzimei által retinolsavvá alakulva fejti ki pozitív hatásait a bőr sejtjeire. Igazi anti-aging szupersztár, rengeteg kutatás és tanulmány támasztja alá jótékony hatásait:

- ránctalanító,

- gátolja a ráncok megjelenését, így a bőrfelszínt simává teszi,

- bőrmegújító, segíti az elhalt hámréteg leválását,

- rugalmasabbá, feszesebbé teszi a bőrt, mivel serkenti a kollagéntermelés,

- antioxidáns hatású,

- regenerál, a hegeket is halványítja,

- pórusösszehúzó, így a pattanások ellen is hatékony,

- növeli a bőr hidratáltságát, ugyanis vízmegkötő képességgel rendelkezik.

A hatóanyag-kombinációk előnyei

A niacinamid vagy B3-vitamin erősíti a bőr védő funkcióját, öregedésgátló hatású, csökkenti a hiperpigmentációt, valamint gyulladáscsökkentő, faggyútermelést normalizáló hatásai miatt segít az aknék elleni küzdelemben is. Retinollal keverve jótékony hatású, ugyanis minimalizálja annak bőrirritációt okozó hatását, nyugtatja és védi a bőrt.

A niacinamid-hialuronsav kombináció pedig a hialuronsav vízmegtartó funkciója révén fokozza a niacinamid hidratáló és kollagéntermelést serkentő hatását, valamint felfrissült, fiatalos megjelenést kölcsönöz a bőr számára.. Vedd fel a harcot az öregedés látható jegyei ellen, használd ki a szuper hatóanyagok együttes hatását, és válassz ennek megfelelő szépségápolási termékeket!