Éppen ezért a sportmárkák igyekeznek olyan innovatív anyagokat használni, amelyekkel ezt a célt kényelmesen el tudják érni. Az aláöltözeteknek el kell tudni vezetni a nedvességet, és szárazon kell tartani a testet, a dzsekiknek vízállónak, de mégis lélegzőnek kell lenniük. Nézzük, hogy lehet mindezt megvalósítani!

A Patagonia számtalan területen az élvonalba tartozik

A Mountex webshopjában is megtalálható a Patagonia, egy olyan innovatív és ökotudatos márka, amely előtérbe helyezi a modern technológia által kifejlesztett alapanyagokat termékei gyártása során. Ruházatai a legkülönfélébb szabadtéri sportokhoz készülnek, mint például a hegymászás, túrázás, síelés, snowboardozás vagy a futás.

A márka egyik legismertebb és legnépszerűbb terméke a Patagonia Nano Puff dzseki, amelynek kiváló a hőszigetelése, ezért a hideg időben is melegen tartja a testet, miközben rendkívül könnyű marad. A Nano Puff különlegessége továbbá, hogy újrahasznosított anyagokból készül, így a fenntarthatóságot és a funkcionalitást tökéletesen ötvözi.

A Patagonia az egyik élharcos márka a környezetvédelem területén, olyan programokat támogatnak, amelyek helyreállítják a talajt, csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, és védik a természetet. Látható, hogy nemcsak a termékeik fenntarthatóságára figyelnek, hanem a gyártási folyamat során a bolygó megóvására is.

A sportolók számára készített technikai ruházat

Patagonia számos olyan technikai ruházatot kínál, amelyeket sportolóknak terveztek. A Capilene anyagból készült aláöltözetek kiváló nedvességelvezető képességgel rendelkeznek, és gyorsan száradnak, ami különösen fontos a nagy intenzitású sportok, például futás vagy síelés közben. 

A Patagonia Houdini széldzseki egy másik ikonikus darabja a márkának, amelyet leginkább a futók, a túrázók és a hegymászók keresnek. Ez ugyanis egy rendkívül könnyű dzseki, ami ráadásul kis méretre összecsomagolható, így könnyen elfér egy hátizsákban is. Ha pedig szükség van rá, akkor gyorsan elő lehet venni. A Houdini vízlepergető bevonattal is rendelkezik, amely védelmet nyújt az eső ellen, így tökéletes választás lehet változékony időjárás esetén is.

Milyen stílusúak a Patagonia termékek?

A márka egyszerű, letisztult dizájnja tökéletesen illeszkedik a sportolók igényeihez, de éppen ezért akár a hétköznapokban is viselhető. Legyen szó egy gyors hétvégi túráról, síelésről vagy egy hosszú futásról a hegyekben, a Patagonia ruházata kényelmes viseletet biztosít minden körülmények között.

A Patagonia tervezői mindig igyekeznek újításokat bevezetni a termékportfólióba, ezért folyamatosan figyelik a sportolók igényeit és visszajelzéseit, ennek eredményeként pedig a magas minőségű termékeik folyamatos fejlesztésen mennek keresztül. 


Sport