Szemétszállítás időpontja kerületenként Budapesten 2023-ban

Mikor és hogy tehetjük ki a kukát az utcára?

A kukát és a zöldhulladékokat a gyűjtés előtti napon legkorábban 20 órától tehetjük ki az utcára.

Fontos tudnunk azt is, hogy a megszokott ürítési időpontot a gyűjtőjárműnek nem kötelező betartania. A forgalmi helyzet is befolyásolja a járat érkezésének időpontját.

Reggel 5 órától bármikor elszállíthatják a hulladékot, ezért is célszerű már este kikészíteni. Természetesen a közszolgáltató által megjelölt időpontban (az ürítés előtt) nemcsak hogy szabad, de kötelességünk is kihelyezni a kukákat a közterületre úgy, hogy az megközelíthető és ürítésre alkalmas legyen a gyűjtést végző jármű számára.

A hulladékgyűjtő tartályainkat lehetőség szerint az ingatlan területén belül, zárható helyen kell elhelyeznünk úgy, hogy illetéktelen személyek, vagy állatok ne férjenek hozzá. A tartós közterületen történő tárolás engedélyköteles, melyet a területileg illetékes önkormányzattól kell igényelni.

Csökkenthetem-e a tartályok mennyiségét, méretét?

A fővárosi rendelet kimondja, hogy minden ingatlan esetében naponta minimum 3,9 liter hulladék keletkezésével kell számolni személyenként.

Mindannyiunk érdeke, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, és ami keletkezik, azt anyagfajtánként szétválogassuk.

A tartályok darabszámát azzal csökkenthetjük, ha jobban odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, és arra, hogy a lehető legkevesebb hulladékot „termeljük”.

Az így feleslegessé váló edények az FKF ügyfélszolgálatain mondhatók le (az előírt kvótát betartva) postai úton, e-mailben vagy személyesen.

Szemétszállítás időpontja kerületenként és utcánként Budapesten 2023-ban: 

Hulladéknaptár 2023 IDE kattintva érhető el


Munka