Mi is az a hitelfelvétel?

Ahhoz, hogy helyesen tudjuk használni a banki hiteleket, először is tisztába kell tegyük, hogy mi is az a hitelfelvétel. Legyél tisztában vele, hogy a hitel az nem egy talált vagy ajándék pénz, hanem üzlet neked és a banknak is.

A bank kölcsönadja számodra azt az összeget, amellyel el tudod érni céljaid, meg tudod venni azt, amire vágysz, stb. Cserébe felszámolnak kamatot és különböző egyéb díjakat, melyeket te határidőre minden hónapban kifizetsz a kölcsön adott havi törlesztőrészletével együtt.

Mi az, hogy szükséges egy hitel?

Csak akkor van értelme belevágni bármilyen hitelbe is, ha tudod, hogy konkrétan mire fogod költeni az összeget. Nincs értelme úgy felvenni súlyos összegeket, ha csak el akarod szórni, de saját magad fejlődésében, az életed előrehaladásában nem segít.

Tegyük fel, friss házasok vagytok, és szeretnétek letelepedni, azonban ehhez lakást kell vásárolnotok, nagyrészt hitelből. Egy ilyen szituációban érthető, hogy jelzáloghitelt fogtok igényelni, mert szükségetek lesz rá a letelepedéshez.

Ugyanígy szükséges lehet egy autóhitel is, ha azért vásárolsz autót, mert azzal tudsz csak bejárni a munkahelyedre. Igazából mindig azt kell végiggondolnod, hogy valóban szükséged van-e az adott hitelre vagy sem. Mert ha nincs, akkor felesleges pénzkidobás lesz az egész. Ilyenkor olyanért fizetsz a banknak kamatot, amire egyébként nem is lenne szükséged.

Hitelfelvétel előtt először mindig gondold végig a fentieket. Majd érdemes felkeresned az expresszkolcson.hu oldalt, ahol a különböző hiteleket kategorizálva, összehasonlíthatóan, feltételekkel együtt megtalálhatod. Ha ott átnézed a hiteleket, garantáltan megtalálod a számodra legmegfelelőbb konstrukciójút.

Dönts megfontoltan, mert nagy elköteleződéssel jár!

Arra azonban nagyon figyelj, hogy csak megfontoltan, megfelelően átgondolva a lehetőségeidet vágj bele egy hitelbe. Eleve ne is vágj bele, ha már a hitelfelvételnél látod, hogy nem vagy nem biztos, hogy fog menni a törlesztés. Mindig tartsd szem előtt, hogy a hitel nem ingyen pénz, hanem egy üzlet, amit a bankkal megkötsz. Emiatt nem is kapod ingyen, minden esetben fogsz fizetni a banknak azért, hogy használhatod a pénzét.

Nézz szét a fenti linken, és mindig úgy válassz hitelt, hogy az a céljaidhoz legjobban igazodjon. És persze a lehető legolcsóbb legyen a hitel felvétele. Sokszor előfordul olyan, hogy könnyebb a hitelhez nyúlni, mint spórolni pár hónapot előre. Ilyenkor ne feledd, hogy minden hitelnek költsége van, amit te fogsz megfizetni a banknak. Így végül drágábban kapod meg, amire vágysz.


Pénzügy