Ha úgy érzed, hogy volna mit javítani az alvásodon, akkor rajta, olvasd el, milyen létfontosságú dolgokra hívta fel a figyelmünket a Prémium bútoráruház csapata.

Ha azt hiszed, hogy a megfelelő hálószoba berendezése holmi úri huncutság, akkor térjünk vissza erre a kérdésre akkor, amikor a nyugtalan és kellemetlen éjszakáid odáig fajultak, hogy már a napközbeni feladataidra is nehézkes az összpontosítás. 

De még jobb, ha nem várod meg ezeket a drasztikus következményeket, hanem megfogadod az alábbi tanácsokat!

Technika ki, tökéletes szín be!

A legnagyobb felület a hálószobában a fal, így talán nem is olyan meglepő, hogy a színei nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy mennyire érzed magad komfortosan a hálószobádban. Az erős, élénk színek ugyanis nem hagynak pihenni, az agyadat egyfolytában készenléti állapotban tartják, hogy bármelyik időpillanatban cselekvőképes legyen!

A színek mellett a szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy kitiltsd az elektronikus eszközöket a hálószobádból. Legfőbb ideje hát, hogy az ágyaddal szemközti tévé kikerüljön a nappaliba, sőt még a mobilodat is jobb, ha távol tartod a pihentető alvásra szánt területtől!

Ma már az okostelefonokon is van digitális jóllét opció, amelyben be tudod állítani, hogy mikortól meddig van a pihenőidőd, amikor köszönöd, de nem kérsz a világ történéseiből. Első körre talán fura lesz, és félsz, hogy kimaradsz valamiből, de a sokadik nyugalmasabb éjszaka után érezni fogod, hogy ez így neked igenis jó!

Hol található az ágyad?

Noha most nem megyünk bele semmilyen feng-shui alaptanfolyamba, azért nem árt tudni, hogy az ágy elhelyezése tényleg nagy jelentőséggel bír.

A szoba közepére elhelyezett ágy sosem fog békés, nyugodt álmot biztosítani neked. Ha erre vágysz, akkor mindenképp az ajtótól távolabb eső sarokra essen a választásod, ahol nyugodtan tudsz kuckózni, maximális biztonságérzettel.

Hasonlóan fontos szempont, ogy az ágyadból ráláss a hálószoba bejárati ajtajára. Ebben semmi különcködés nincs, csupán elővigyázatosság! Ha az ágyad úgy van beállítva, hogy semmi se láss a világból, akkor sajnos a biztonságérzeted és vele együtt a nyugalmad is csorbulni fog!

Ha tudod, mekkora ágyra van szükséged, akkor válassz a Prémium bútoráruház ágyai közül, és tedd a megfelelő helyre!

Fény az alagút végén!

Nem csak a valódi fény a fontos, jóllehet egy fő fényforrás és több kisebb, világosságot nyújtó eszköz nagyságrendekkel növeli a komfortérzetet. 

Ha igazán azt szeretnéd, hogy minél kipihentebben kelj fel egy-egy éjszaka után, akkor a szín-technika-fényforrás-ágy elhelyezés bűvköréből csak akkor szakítod ki magad, amikor már minden kész egy tökéletes éjszakára!


Otthon