A masszázsmedence téli működésének nélkülözhetetlen kelléke

A masszázsmedence gyártók egyetértenek abban, hogy akkor tesszük a legjobbat a jakuzzinkkal, ha nem hagyjuk abba a használatát télen sem. Azonban a téli működtetésnek is megvan a maga mikéntje.

Az első és talán legfontosabb dolog, hogy szerezzünk be a hidegebb hónapokra egy masszázsmedencére való thermo tetőt. Nem kell azon aggódni, hogy egy ilyen darab megbontja az esztétikai egységet, hiszen ezek többféle méretben és színben kaphatóak.

A thermo tető legnagyobb előnye télen a hőtartás, hiszen a medencében lévő víz közel 90 százaléka felfele távozik, nem pedig a medence oldalán keresztül. Amennyiben egy tökéletesen záródó tetőt sikerül beszerezni, ez a párolgás minimálisra csökkenthető.

A nyilvánvaló előny mellett, hogy nem párolog el jelentős mennyiségű víz, energia szempontjából sem éppen hátrányos, ugyanis a párolgás mellett a kihűlés esélyét szintén csökkenti a méretében passzoló thermo tető. Így jelentős áramot takaríthatunk meg, hiszen nincs szükség a hideg levegő miatt gyorsan hűlő víz gyakori felmelegítésére sem.

Egy jó minőségű thermo tető ellenáll az UV sugárzásnak, a fagynak és az extrém időjárási körülményeknek is. Továbbá a szennyeződések ellen szintén hatásos védelmet nyújt, rendszeres használatával ugyanis megőrizhető a víztisztaság, mivel esélye sincs a faleveleknek, a rovaroknak és az egyéb szennyeződéseknek a vízbe kerülni.

Ezáltal, hogy a szennyeződések vízbe kerülésének akadályozásával megóvjuk a szűrőket a túlterhelődéstől, a jakuzzi vizének túlságosan gyakori cserélgetésétől ugyancsak megkíméljük magunkat.

Mire való a thermo takaró?

A thermo tető mellett beszerezhetünk jó minőségű thermo takarót is. Ez az eszköz a medence hőtartásának növelésére szolgál, hiszen konzerválja a meleget, ennek köszönhetően pedig biztosítja, hogy ne emelkedjen meg a masszázsmedence fogyasztása az állandó utánfűtés miatt. Egy ilyen takaró kiválóan elfér a thermo tető alatt is, ezért ha biztosra akarunk menni, a téli hónapokban használjuk mindkettőt egyszerre.

Végül ne felejtsük el legalább naponta 1-2 alkalommal beindítani a keringetést, hogy a meleg víz biztosan minden csőbe eljusson.

Amennyiben kedvet kaptál a masszázsmedence használatához, de még nincs ilyen medencét, látogasd meg a SpaTrend oldalát, ahol számos kiváló minőségű jakuzzi közül választhatod ki a kedvedre valót!


Egészség Életmód