És akkor azt nem is említettük, hogy a telefonon híreket olvasol, átnézed a közösségi média történéseit, szuper mémeket találsz, tovább küldöd azokat, esetleg belefutsz egy-két hasznos receptbe, lemented őket, írsz egy bevásárlólistát, telefonálsz és mostanság még több hírt olvasol. Arról nem beszélve, hogy az otthoni munkavégzés és a digitális iskola miatt még sokkal többet használod, nem csoda, ha pár hét múlva őszintén vágyni fogsz egy kis digitális detox után. Van is ötletünk, hogyan valósítsd meg!

Most egy percre képzeld el, hogy túl vagyunk ezen az őrületen… és Te leléptél Finnországba!

Az országba, ahol 190 ezer tó van, ezen kívül fenyőerdők, folyók, tavak, friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény, ahol választhatsz, hogy a városok utcáit járod vagy a természetet csodálod. És dönthetsz egy új stílusú kalandtúra mellett is, amit a WanderWell szervez idén augusztusra. Gyere, járjuk végig gondolatban együtt!

Az úti cél Finnország északi része, ahol a bázis egy csodás kis faház Lappföldön kandallóval, szaunával, konyhával. Innen indulunk az Oulanka-kanyonba, túra közben az erdőben ebédelünk és a tábortűz mellett kellemesen megpihenünk és beszélgetünk. Másnap kenuzunk egyet a finn-orosz határon, átszeljük a sűrű erdőt és elfáradunk úgy és annyira, ahogy és amennyire az otthoni munkavégzés közben nem sikerült. Piknikezünk az erdőben és élvezzük, hogy közel s távol csak a természet van és nincs internetkapcsolat. 

Pihenőnapot is tartunk, olvasunk, szaunázunk majd fürdünk a közeli tóban, esetleg raftingolunk, aztán túrázunk a Riisitunturi Nemzeti Parknál, és átadjuk magunkat olyan pihenésnek, amilyenben már rég nem volt részünk.

További ajánlatok

Mást keresel? A WanderWell az év második felére már hirdet különböző utazásokat: mehetsz velük hétvégi túrákra vagy országfelfedezős utakra, mondjuk Indonéziába, Kubába, esetleg Madeirara. Választhatsz vagány túrát Szumátrára, Peruba vagy Nepálba, egy biztos: ennyi korlátozás után jól fog esni kimozdulni bárhova, akár a legközelebbi piacra is. Az utazásokon pedig tapasztalt túravezetők is részt vesznek, így bárhova is utazz a céggel, mindenhol biztonságban érezheted magad.

Hidd el, pár hét, és szép lassan az élet visszatér a régi kerékvágásba, addig pedig utazz gondolatban, vagy tegyél virtuális sétát a világ különböző múzeumaiban!