A sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló társaság a folyamat eredményeként minden eddiginél nagyobb összeggel, összesen bruttó 230 millió forint értékben jutalmazta munkavállalóit.

A hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport immár több mint 15 éve alkalmaz teljesítménymenedzsment-rendszert (TMR) sátoraljaújhelyi dohánygyárában. A TMR objektív szempontok mentén értékeli a munkavállalók teljesítményét, a vállalati és az egyéni célok mellett a kompetenciát is szem előtt tartva.

A társaság az idei teljesítmény-értékeléseket követően összesen mintegy bruttó 230 millió forint értékben osztott ki jutalmat 496, a dohánygyárban és az expandáló üzemekben dolgozó munkavállalója körében, amely átlagosan az egyhavi juttatásuk közel 120 százalékának felel meg. Az értékelési skála 200 százalékig terjedt, így a leginkább kimagasló teljesítményt nyújtott kollégák 2 havi bérnek megfelelő összeggel gazdagodtak. A jutalmat a tavalyi év végén folyósított karácsonyi bónuszon felül kapta meg minden munkatárs.

A Continental egyúttal bérfejlesztést is végrehajtott az Üzemi Tanáccsal, valamint a munkavállalók szakszervezetével egyetértésben, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére 15 százalékkal növekedett február 1-től kezdődően, a felhasználható cafeteria keretösszege pedig éves szinten 100 000 forinttal.

„A dohánypiac számos kihívással küzd, mind globálisan, mind hazai szinten – ide tartoznak a munkaerőpiaci nehézségek is. Többek között ezért fontos, hogy a munkavállalóink kellő megbecsülésben részesüljenek, mind a szakmai támogatást és visszacsatolást, mind a honoráriumot tekintve.

A TMR ebből a szempontból kiemelten fontos elem, amely az elmúlt 15 évben szervesen beépült a Continental ösztönzési rendszerébe” – mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.


Pénzügy Munka