Az egyik leggyakoribb probléma a mosogató eldugulása

A mosogató eldugulásakor az egyik legolcsóbb és legjobb megoldást az ecet nyújtja. Mindig nyitott ablak mellett érdemes alkalmazni. Az ecet kiváló megoldást kínál a duguláselhárítás terén, ha az elején tart a probléma, valamint kiváló vízkőoldó, szagsemlegesítő, illetve baktérium- és gombaölő. Először az ecetet kell beleönteni a lefolyócsőbe, majd pedig forró vízzel le kell öblíteni.

Amennyiben mégsem sikerül elérni a célt, akkor zsíros dugulásról van szó, amely esetében trisót ajánlott alkalmazni. A trisót bele kell szórni a lefolyóba, és rá kell önteni némi forró vizet. Ezt érdemes egész éjszakára hagyni, hogy végezze a dolgát, másnap reggel pedig nagy mennyiségű forró vízzel kell leöblíteni a megtisztított lefolyót. Természetesen az említett megoldások mellett, mechanikai módszerek is alkalmazhatóak. Ilyen például a pumpával történő duguláselhárítás, a szifon tisztítása, valamint a spirállal vagy kézi csőgörénnyel történő javítás. A mechanikai módszer alkalmazása után pedig mindenképpen fertőtleníteni kell a lefolyócsövet ecet és forró víz segítségével.

Dugulás a zuhanytálcánál, a kád lefolyójánál, a mosdókagylónál és az összefolyónál

A mosogató mellett dugulás alakulhat ki a zuhanytálcánál, a kád lefolyójánál, a mosdókagylónál és a padlóösszefolyónál is. Utóbbi esetben a díszrács felemelését követően érdemes kiszedni a szennyeződéseket. Sok esetben, már ez megoldja a problémát. Ha mégsem, akkor érdemes csőgörényt használni a duguláselhárításhoz. Ha a zuhanytálcánál vagy a kád lefolyójánál alakult ki a probléma, akkor érdemes az ecet és a forró víz keverékét alkalmazni.

Amennyiben ez önmagában nem elég, akkor pumpával kell elvégezni a duguláselhárítást. A mosdókagyló dugulása esetén is alkalmazható az ecet és a forró víz keveréke. Ha ez nem elegendő, sor kerülhet a szifon tisztítására, valamint a pumpa használatára is. A WC dugulása esetén pumpával érdemes próbálkozni. Ha akkora a baj, hogy a házi praktikák már nem elegendőek, szakember segítségét kell kérni. A duguláselhárítás Budapest összes kerületében és Pest megyében történhet a Provi Domus Kft. segítségével, amely több mint 10 éve vállalja garanciával a feladatot.


Otthon