De hogyan lesz eredményes a pályázatunk? Egyáltalán honnan hallhatunk a lehetőségekről? Ezek csak úgy nem fognak velünk szembejönni! Sokszor hosszas utánajárást igényel már az, hogy feltérképezzük az opciókat. Aztán a pályázatírás sem egyszerű kör. De ha kellő szakértelemmel rendelkező csapatra, például a Morva Növénydokira bízzuk ezt a munkát, akkor nagy terhet vehet le a vállunkról.

Hogyan válasszunk pályázatíró szakembert?

Rengeteg pályázatíróval találkozhatunk, de az agrárium szegmense már jóval szűkebb. Itt ugyanis speciális tudásra és kapcsolati hálóra van szükség. Éppen ezért olyan céget vagy szakembert keressünk, akinek van jelentős mezőgazdasági tapasztalata.

Lényeges szempont a díjazás is. Nem biztos, hogy az olcsó a jó, de az sem, hogy a drága. Inkább arra törekedjünk, hogy sikerdíjban állapodjunk meg! Ez ösztönzőleg hat mindenkire: ha nekünk több forrás érkezik, a pályázatírónak több pénzt fizetünk.

Pályázatfigyelési szolgáltatás

Egy jó pályázatíró magával a pályázatok figyelésével is foglalkozik. Ez egy ingyenes szolgáltatás és a meglévő, illetve a leendő partnereknek is szól. Például várhatóan megnyílnak hamarosan a fiatal termelőknek szóló vagy a digitális átállás segítő, precíziós fejlesztéseket érintő támogatások. Ha nincs ezekről információnk, nem tudunk pályázni, és már el is mulasztottuk a lehetőséget!

Utókövetés szerepe a közös munkában

Mielőtt leszerződünk egy pályázatíróval, érdemes kitérni az utómunkálatokra is! Rögzítsük mindenképp, hogy nyertes pályázat esetén számíthatunk-e a támogatására! Azzal is bízzuk meg, hogy jelezze nekünk, mit, milyen határidőre, milyen feltételek mellett kell teljesíteni. Ez általában része a szolgáltatásnak, de inkább menjünk biztosra!

Gazdaságátadási támogatás

Generációváltás előtt áll a vállalkozásod? Ez nem kevés adminisztrációs terhet ró mindenkire. De hallottál-e már például arról, hogy erre a folyamatra forrást is lehet igényelni? Akkor van rá lehetőség, ha az átadó elérte az öregségi nyugdíj korhatárát, vagy a szerződéstől számított 5 éven belül kerül rá sor. Feltétele, hogy minimum 10 éve a saját nevében tevékenykedik ezen a területen a pályázó. Átvevő pedig az lehet, aki még nem töltötte be az 50. életévét.

Ilyen és ehhez hasonló lehetőségekre hívja fel a figyelmünket egy jó pályázatíró, illetve segíti a teljes pályázási és megvalósítási folyamatot. Segítségével több forráshoz juthatunk, amit a vállalkozásunk felvirágoztatására fordíthatunk.


Munka