Jó példa erre, hogy a belső égésű motorral hajtott autóknál fel sem merülhetett az otthoni tankolás, energiahordozóval történő ellátás, míg manapság az arra kialakított gépkocsik már a garázsban is tölthetők.

Természetesen magas szintű műszaki megoldások szükségesek az ilyen művelethez, és mivel ma már mindent átsző az informatika, így nemcsak hardver, hanem szoftveres oldalról is szükséges a támogatás biztosítása.

A Wallbox megoldásai 

A Wallbox komplett megoldásokat kínál a hardver és a szoftver tekintetében is úgy, hogy ezek a termékek a legteljesebb mértékig össze vannak hangolva és együtt tudnak dolgozni.

Mint ahogy a különböző Wallbox töltőegységek más és más feladatra vannak optimalizálva és más a feladatuk is, úgy a vezérlésüket végző programok is eltérő feladatra lettek létrehozva. Az eautotoltokabel.hu kivitelező cég nemcsak a Wallbox töltőegységek beszerzését, hanem azok komplett beszerelését is segítik.

A szükséges szoftver

A töltőegységek az okoseszközökre telepíthető myWallbox programmal működtethetők, így a parancsok kiadása, a visszajelentések fogadása akár a felhasználó saját mobiltelefonjával is történhet. Ez az applikáció menedzseli a teljes töltési folyamatot, az ütemezések segítségével áramot is spórol, távvezérlés, statisztikák megjelenítése és frissítések is végrehajthatók segítségével.

A programhoz tartozó portál segít abban, hogy nyomon kövessük több felhasználó fogyasztását a Wallbox pontokon, valamint több, különböző helyen szolgáló töltő működésének menedzselését.

Alapcsomag: myWallbox Basic

A myWallbox Basic csomag otthoni töltéshez ideális, például a Pulsar Plus töltőhöz. E program alkalmas a távolról történő vezérléshez, és akár másokat is meg lehet hívni a regisztrált fiókba. A teljesítménynövelés telepítésével összhangba hozható a töltés a helyi hálózat kapacitásával. Az alacsonyabb díjszabásra történő töltési ütemezéssel akár 50 százalékkal is csökkenthetők a költségek.

A Standard csomag

A myWallbox Standard használata a megoldás akkor, ha több töltővel rendelkező infrastruktúrát kezel egy vállalkozás. Ekkor a myWallbox portálon kezelhetők a távoli töltők, valamint a dinamikus teljesítménymegosztás is, mely segítség elkerülni a magas számlákat és monitorozza a helyi hálózat fogyasztását is, mindezt havi 4,5 euróért.

Üzleti díjcsomag

Ha a vállalkozás töltési infrastruktúrát üzemeltet, de szüksége van integrációs fizetési eszközre is, akkor az üzleti csomag a szükséges előfizetés, amely 6,5 eurós havidíjért cserébe azt nyújtja, hogy a Wallbox-használók a töltés ellenértékét azonnal a vállalkozás bankszámlaszámára fizethetik egy egyszerű kapcsolódás után.

Megoldható az is, hogy a vevők minden energiafogyasztás után fizessenek vagy akár havidíjas konstrukciók is kialakíthatók.


Autó