Szerteágazó témakörökben megjelenő képek közül lehet választani, melyek már önmagukban is lebilincselőek, hát még, amikor felkerülnek rájuk a gyémántszemek, és csillogásukkal szinte elvakítják az odapillantókat.

Aki egyszer kipróbálja ezt a kreatív technikát, azt biztos rabul ejti, és a létrehozott képekben élete végéig gyönyörködhet majd.

Az alkotás megnyugtat

Azok, akik gyakran végeznek szabadidejükben valamilyen kreatív, teremtő tevékenységet, folyamatosan szembesülnek azzal, hogy a kezeik által végzett munka milyen áldásos hatásokkal bír. Amikor valamit létrehozunk, alkotunk, akkor az egész lényünk részt vesz ezekben a folyamatokban és az adott munkára koncentrál.

Elmélyülünk a jelen pillanataiban, és nem gondolunk az előttünk tornyosuló feladatokra, nehézségekre. Az alkotó, kreatív foglalatosság ellazít, feltölt és megnyugtat egyszerre.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház gyémántszemes kirakóival is ezt a célkitűzést vállalta magára, és számos kreatív technikájával segíti hozzá az oldalára betérőket az örömteli percekhez.

Kategóriák több szempont szerint

Az Alkoss Otthon kreatív áruház több szemszögből is csoportosította a technikáit. Mivel a gyémántszemes kirakókészletek több száz képet is tartalmaznak már, így ebben a műfajban különböző kategóriákat is létrehoztak, hogy ezzel is segítsék és leegyszerűsítsék a keresést.

A legfontosabb tényező, hogyha tudod, melyek a kedvenc érdeklődési területeid, akkor témák szerint tudsz rákeresni képekre. Jelenleg 13 téma áll rendelkezésre, az állatostól kezdve a tájképeken keresztül a portrékig. Könnyen előfordulhat, hogy nem is tudsz majd választani, annyi kép megtetszik majd.

A másik rendszerezési szempont, hogy kezdőként lépsz-e a kézműveskedés világába, vagy pedig már valamennyire gyakorlottabbnak érzed magad. Amennyiben most ismerkedsz még ezzel a területtel, akkor a Részben kirakható képek csoportja a javasolt számodra. Ezek olyan műalkotásokat tartalmaznak, amelyek esetében csak a kép egy részét kell gyémántszemekkel kirakni, a többi rész “fedetlen” marad, így nyújt különleges hatást a kompozíciónak.

Akik bátrabbak és már többször volt részük hasonló élményben, az ő számukra a Teljesen kirakható készletek csoport az ajánlott. A csoporton belül az adott képre kattintva láthatod a kép méretét, így azzal is tudsz mérlegelni. Valamint a színek száma is egy bonyolultsági fokozat. Egy sokszínű csillagos, bolygós vagy egy aprólékos állatos kép elkészítése nagyobb kihívást fog jelenti.

Önállóan vagy csapatban?

A gyémántszemes kirakózás olyan alkotómunka, amelyet tudsz egyedül is vagy családtagokkal együtt is végezni. Akár egy nagyobb képen is osztoztok, vagy párhuzamosan dolgoztok együtt, mindegyik felejthetetlen együtt töltött perceket fog eredményezni.


Életmód