Milyen típusú bútorszett passzol a kertbe?

A kinti élet elengedhetetlen kelléke a polyrattan kerti bútor, aminek a sokszínűsége kétségtelenül lenyűgöző. A színpaletta gyakorlatilag bármilyen árnyalatban megvásárolható, ezért aztán a megjelenése egy az egyben a közvetlen környezet kisugárzásához igazítható. Ez pedig vitathatatlanul a siker kulcsa. Hiszen ha a stílusjegyek stimmelnek, akkor borítékolható az elégedettségre okot adó, szemeket kényeztető végeredmény. A rattan bútordarabok egyik legfontosabb jellemvonása azon túl, hogy nem mindennapi szépséget képviselnek, az ellenállóságuk. Ugyan célszerű őket letakarni, ha hosszabb időre használaton kívül rekednek, például nyaralás alkalmával, de egyébként jól bírják a meteorológiai kihívásokat. Amikből azért nem nehéz belátni, akad bőven mostanság. Tűző napsütés, erőteljes UV-sugárzás, hűvös hajnalok, szél, sőt tavasz elején még a fagyok sem ritka vendégek. Viszont a nagyfokú strammságnak köszönhetően az állagromlástól egyetlen másodpercig sem kell tartani.

A kiválasztásnál érdemes a maximumra törekedni, azaz a szív hangja által diktált feltételeknél nem célszerű kevesebbel beérni. A kint megtapasztalható nyugalom, béke vagy éppen felhőtlen kikapcsolódás olyan értékek, amik felbecsülhetetlen jelentőségűek. Akárcsak a friss levegő illata, a természet közelsége, a madarak éneke. Ezek azok a hatások, amik pótolhatatlanok.

Kezdődhet a kerti grillezés?

Akár indulhat is a bográcsozás vagy sütögetés, ha az asztal, és a székek a helyükre kerültek, akkor van hova tálalni és leülni, úgyhogy jöjjön a mulatság. Ha bent, a konyhában, a pult mögött készülődnek a finomságok, meg persze a hűsítő italok, akkor a bárszékek pozitívumait nem célszerű nélkülözni. Manapság már a gyártók számtalan alapanyagú (fém, alumínium, fa, műanyag) variációkkal rukkolnak elő a színesség és sokoldalúság jegyében. Az biztos, hogy a tömör fa verzióknál kevés tartósabb alternatíva létezik. A szépségükről nem is beszélve, ami tényleg lélegzet elállító.

A székekre könnyű felmászni, miközben a rajtuk ülés több, mint komfortot biztosító élmény. A „magaslati” levegő egészen új perspektívába helyezi a lábak előtt elterülő valóságot. Már csak egy mixer hiányzik, aki sorban adogatja a finomabbnál finomabb koktélokat. De az érzés ettől függetlenül változatlan és utánozhatatlan. Mivel a különböző modellek megjelenésükben kellően sokszínűek, így a konkrét szék kiválasztása könnyedén és eredményesen a közvetlen közeg jellemvonásaihoz idomítható.


Otthon