Jelen bejegyzésünk célja megvilágítani ezeknek a videóknak az árnyoldalát is. A felvételeken szereplő egyének ugyanis a hatalmas esések következtében sokszor maradandó sérüléseket szenvednek. Cikkünk második részében egyúttal arra is adunk tanácsot, ha semmiképpen nem szeretnénk létrás videók alanyaként felkerülni az internetre.

Amiről a különféle létrás videókban nem esik szó

A kandi kamerás felvételek arról már nem igazán tesznek említést, hogy az adott munkabaleset milyen mértékű személyi sérüléssel járt. Abban ugyanis ne legyenek kétségeink, hogy a videókon szereplő egyének legnagyobb hányada bizony maradandó testi sérüléseket szenved.

Amikor tehát legközelebb a YouTube segítségével létrás videókon nevetünk, egy pillanat erejéig gondoljunk erre is. Elegendő ugyanis néhány méteres magasság ahhoz, hogy az esés következménye medencecsonttörés, illetve valamelyik végtag komolyabb sérülése legyen.

Kicsit érezzünk tehát együtt a létrákon dolgozókkal, és ha lehetséges, akkor ne az ő kárukon örvendezve szórakozzunk.

Ha semmiképp sem szeretnénk létráról leesős videókon szerepelni

Legyen szó akár mindennapos munkavégzésről, akár a hétvégéken történő ház körüli teendők kivitelezéséről, a biztonság legyen mindig az első, amiről gondoskodunk. Csakis így tudjuk elkerülni azt, hogy mi magunk is a címben említett létrás videók alanyává váljunk.

Egy ilyen incidensben pedig egyáltalán nem az a legrosszabb, ha néhányan kinevetnek bennünket. Ezzel a tudattal még nagy valószínűség szerint meg tudunk békélni.

Az esetleges munkahelyi baleset miatti fájdalom, illetve kiesés a munkából már sokkal inkább kellemetlen lehet. Ezért érdemes tehát mindig gondosan előkészíteni a körülményeket, hogy stabil és biztonságos helyzetből tudjunk tevékenykedni.

A megelőzés kimondottan hatékony formája

A biztonságos munkakörülmények megteremtésének egyik leghatásosabb módja pedig az, hogy megfelelő munkaeszközöket szerzünk be. Vagyis olyanokat, amelyek kellően stabilak, biztonságosak és strapabírók.

Pontosan olyanok, mint a Krause által gyártott valamennyi létra és állvány. Ezekben az eszközökben ugyanis nem fogunk csalódni, legyen szó akár magánjellegű munkák kivitelezéséről, akár professzionális keretek között végzett mindennapi munkáról.

Ha ilyen megbízható állványokon és létrákon állva tesszük a dolgunkat, és ügyelünk a rendeltetésszerű használatra, akkor könnyedén el tudjuk kerülni, hogy kandi kamerás felvételek szereplői legyünk.


Munka