Nem megfelelő az álláshirdetés

Sajnos manapság a különböző online felületeken és közösségi oldalakon való megjelenés a legtöbbször már nem elegendő, hiszen az álláskeresők elvesznek a hirdetések sokaságában, vagy egyszerűen nem sikerül elérni a kívánt jelölteket. Hogy mi lehet a megoldás? Egy profi HR szolgáltató céggel való együttműködés gyümölcsöző lehet, hiszen szakmai tapasztalatuknak és kapcsolati hálójuknak köszönhetően tudják, hogyan érjék el a lehető leghamarabb a szükséges szakembereket.

A képzett szakemberek felkutatásának nehézségei

A cégek általában akkor ütköznek a legtöbb akadályba, ha magasan képzett, speciális végzettséggel vagy jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalóra van szükségük, hiszen a magas elvárásaiknak megfelelő munkaerő az esetek többségében pozícióban van. Az ilyen jelöltek felkutatása különösen nehéz és időigényes folyamat, amely a piaci ismeret és megfelelő kapcsolati háló nélkül eleve kudarcra van ítélve. Ezekben a helyzetekben jó megoldás lehet fejvadászok alkalmazása egy olyan HR céggel való együttműködés keretein belül, amely egy adott szakterületre specializálódott (pl. egészségügy, IT) így részleteiben ismeri a szektorra jellemző munkaerő piaci viszonyokat.

Az idő rövidsége

Bár a legtöbb cégnél körülbelül egy évre előre történik a létszámtervezés, azonban adódhatnak olyan esetek, amikor szinte azonnal szükség van - akár nagyobb számú - új munkavállalóra. Időszakosan megnövekedő rendelésállomány vagy hirtelen felmondások esetén nem mindig van idő a hosszadalmas keresési-kiválasztás procedúra lefolytatására. Ilyen esetekben a munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozó cégekkel való együttműködés hatékony megoldást jelenthet, hiszen rövid időn belül rendelkezésre tudják bocsátani a szükséges mennyiségű és minőségű munkaerőt.

A HR részleg leterheltsége

A kívánt jelöltek felkutatása, kiválasztása, beléptetése és a velük való folyamatos kommunikáció is igen idő- és munkaigényes feladat, ahol nincs helye a késlekedésnek. A legtöbb cég HR-részlegének azonban nincs elegendő szabad kapacitása arra, hogy ezt a feladatkört igazán hatékonyan ellássa. Ilyenkor jó megoldást jelenthet a toborzási folyamat HR szolgáltatóhoz történő teljes kiszervezése, amely nem csak óriási terhet vesz le a megrendelő cégről, de a profi szakembereknek hála, jóval gyorsabban munkába állhat a keresett munkaerő.


Pénzügy Munka