Miért olyan népszerű a nyuszi?

Már a legkisebbek számára is egy kedves kis állatka a nyuszi, hiszen sok mese szereplője, amelyekben mindig a szelídség, ártatlanság szimbóluma. Ha úgy döntötök, hogy megosztjátok az otthonotokat egy tapsifülessel, akkor a ketrec, a felszerelések, az eleség és az alom mellett a TopDogMarket nyuszi játékai közül is válasszatok neki néhány izgalmas darabot! Ezután pedig nincs más hátra, mint a tenyészetből elhozni új kedvenceteket, amely lehet oroszlánfejű, miniatűr kosorrú, holland, angol angóra, britannia vagy hotot fajta, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük.

A nyuszi szelídítése

Miután hazavittétek a nyuszit, hagyjatok neki egy kis időt arra, hogy megszokja az új zajokat, hangokat, a ketrecet és a szagotokat. Beszéljetek hozzá kedvesen és érintsétek meg lassan és nyugodtan. Vannak bátrabb és félénkebb nyuszik, a bátrabbak már rövid időn belül elkezdenek érdeklődni a külvilág felé, odamennek a ketrecben hozzátok, szimatolnak. Óvatosan, speciális fogással vegyétek ki az állatot a ketrecből, ne legyen ez számára trauma, kisebb gyermeket pedig csak felügyelettel engedjetek hozzá, hogy ne tudja megzavarni a nyugalmát és ne nyúljon hozzá durva mozdulattal.

A lakás felfedezése

A nyulat minden nap engedd ki a ketrecből és hagyd, hadd ugráljon a maga kedvére. Ilyenkor körbe fog menni a helyiségben, keresgél, szimatol. Ez az idő kiválóan megfelel a közös játékra is, hidd el, a nyuszi még akár trükkökre is betanítható! Fontos, hogy vezetékeket, növényeket, veszélyes dolgokat ne tudjon elérni, amikor szabadon van!

Mik a nyuszik kedvenc játékai?

A tapsifülesek imádják a csörgő, csilingelő játékokat, és azokat, amiket a fogukkal meg tudnak fogni és arrébb tudnak tenni. Rágcsálni is szeretnek, ezért a fából, szalmából készített rágókákkal el fogják magukat foglalni. Akár olyan logikai játékkal is képesek játszani, ahol egy kötél meghúzásával jutalomfalathoz juthatnak, vagy a labda görgetése során esik ki a jutifalat, de más izgalmas feladatot is szívesen megoldanak.

A bujkálós játékok szintén nagyon népszerűek a körükben, vásárolj neki alagutat fűből, textilből, vagy adj neki plüss bújócsövet. A fogkoptatókat a ketrecbe is teheted, ezáltal napközben is lesz számára érdekes feladat. Figyelj arra, hogy a tönkrement játékokat folyamatosan cseréld ki!

A nyuszi hamar kezessé válik és kifejezetten keresni fogja a társaságodat, ehhez azonban az kell, hogy minden nap foglalkozz vele, és biztosíts számára nyugodt és játékokkal, kihívásokkal teli környezetet.


Állatvilág