Alkalmazási területe

A sokkoló hűtés vagy fagyasztás nagyon jó módszer az elkészült ételeknél, hiszen rendkívül kíméletesen tudjuk így lehűteni a termékeket. Ennek hatására az elfogyasztáskor sokkal finomabbak, illetve frissebbek maradnak. 

Ráadásul ezzel a módszerrel az élelmiszerbiztonsági szabályoknak is meg tudunk felelni, melyek a következő előírásokat tartalmazzák. Az ételeknek 90 percen belül kell lehűlniük 70°C-ról 3°C alá. Amennyiben ennél többet töltenek az imént említett hőmérséklet-tartományban, akkor romolhat a minőségük.

Önnek is szüksége van ilyen berendezésre? Ezek az eszközök szinte minden élelmiszerhez felhasználhatóak, amelyek valamilyen módon hűtést igényelnek. 

Így széles körben kihasználhatjuk az általa nyújtott előnyöket. Az ételeket kisebb adagokban célszerű lehűteni, hiszen így sokkal hamarabb el tudják érni a kívánt hőmérsékletet, valamint az állagukat is jobban megőrzik.

Hogyan használjuk?

Ezek a berendezések számos beállítási lehetőséget rejtegetnek magukban, mint például a sokkoló hűtés vagy a sokkoló fagyasztás. Az eszközökben többnyire tárolási funkció is elérhető, azonban erre a célra érdemes inkább hagyományos hűtőket, fagyasztókat használni. 

Így a gyorsfagyasztó készülékünk szabadon marad, és minden probléma nélkül felkészülhetünk a következő adag élelmiszer sokkoló hűtésére is. Ezzel a módszerrel pedig sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá tehetjük a működést.

A hűtők használata rendkívül egyszerű. Csupán annyi dolgunk van, hogy beállítjuk a kívánt hőmérsékletet, illetve időt, valamint bepakoljuk az élelmiszereket. Ezután a készülék tökéletesen elvégzi a folyamatot a konfigurációk alapján. 

A berendezések az italok esetében is jól jöhetnek. Ha esetlegesen elfelejtettük lehűteni őket, akkor csak berakjuk a sokkoló hűtőbe, és már hamarosan fel is szolgálhatjuk a hűvös folyadékokat. Ugye milyen egyszerűen hangzik? Egy vendéglátó vállalkozás életében elengedhetetlen ezen eszközök használata.

A módszer előnyei

A gyors hűtésnek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy az ételek ugyanolyan jó minőségűek lesznek, mint amikor elkészültek. Hiszen ha lassú metódust alkalmazunk, akkor felléphet a kristályképződés folyamata, melynek köszönhetően megváltozhat az étel íze. Ezt mindenképpen célszerű elkerülni.

A sokkoló variáció által nyújtott folyamatban az élelmiszerek sokkal jobban megőrzik a nedvességtartalmukat, mintha ezt hagyományos módon tennénk. 

Ha Ön is szeretné a lehető legjobb minőségű ételeket tenni a vendégek elé, akkor mindenképpen célszerű a sokkoló hűtést alkalmazni. Tekintse meg a Nagykonyhai.com Webáruház kínálatában fellelhető sokkoló hűtőket, melyek között biztosan megtalálja a megfelelő darabot!


Munka