A leglényegesebb szempontok

Mikor valaki okosóra vásárlására adja a fejét, akkor számos szempontot végig kell gondolnia. Az első és legfontosabb az, hogy milyen operációs rendszerű a telefonunk, amihez használni szeretnénk, azaz Android vagy iOS alapú legyen-e az óra.

Egyáltalán nem elhanyagolható az adott személy életmódja és az, hogy mire fogja jellemzően használni. Ha mondjuk valaki rendszeresen sportol, fut, akkor az a legjobb, ha olyat választ, amiben van beépített GPS és aktivitásmérő is. 

Természetesen a kiválasztási szempontokat nem lehet egységesen megalkotni, mivel ezek maximálisan szubjektívek. Van, akinek a kinézet a meghatározóbb, míg másoknak egy-egy tulajdonság. Mivel ezek igen sokszínű és sokféle jó tulajdonsággal rendelkező eszközök, így ne ragadjunk le egy adott elvárásnál. 

Mit kell tudni az okosórákról?

A kinézet sok ember számára fontos. Célszerű olyat választani, ami megy a stílusunkhoz, variálható az óraszíja, sőt, a kijelző mérete sem mindegy, csakúgy, mint a megjelenő feliratok nagysága. Az is nagyon jó pont egy okosóra esetében, ha rendelkezik hazai szervizhálózattal, hiszen így sokkal gyorsabb a javítása. 

Az ár sem mindegy, de ez jelentősen függ a felhasználásától. Azaz egy olcsóbb nem feltétlenül tudja azokat, amit egy drágább kategóriájú. Ettől függetlenül nem mindenkinek van szüksége a drágább árkategóriájú okosórára, mert nem tudja kihasználni az adottságait. Éppen ezért nem mindig akkor lesz jó egy adott óra, ha minél drágább, hanem fontos, hogy megfeleljen az elvárásoknak. A legjobb módja a kiválasztásnak, hogy elolvassuk a véleményeket a kinézett termékekről, így biztosan nem fogunk mellé. 

Sokféle funkció

Idősek és kisgyerekek esetében jó pont, ha az óra rendelkezik olyan emlékeztető funkcióval, ami figyelmeztet a gyógyszer bevételére. Akik pedig ülőmunkát végeznek, azokat pedig akár egy kis testmozgásra is figyelmeztetheti meghatározott időközönként. A legtöbb okosóra már magában képes a hívások kezelésére, üzenetek és e-mailek fogadására, sőt, még a közösségi médiát is hatékonyan kezeli. 

Kapható sportos, férfias és nőies egyaránt, így mindenki megtalálja a számára megfelelő kivitelt.

Amennyiben mégsem lelted még meg a számodra ideális okosórát, vagy esetleg további kérdéseid lennének, keresd a Bonus Shopot, ahol garantáltan a legjobb minőségű órák várnak, és egy szakértő csapart válaszol neked!


Sport