Miért látogasson el egyszer mindenképp Karintiába?

Ausztria legdélebbi tartománya Karintia, alpesi tavak és óriási hegycsúcsok vidéke, ahol a napfényes, mediterrán hangulat mindenkit magával ragad. A régiót a tavak és vizek tartományaként is emlegetik, számtalan lélegzetelállító tava miatt nyaranta igen közkedvelt üdülőhely.

Nem csak nyáron, minden évszakban tökéletes úti cél, hiszen a hegyvidék mindig nagyszerű kirándulásokra csábít, télen pedig egyértelműen Ausztria legnépszerűbb síparadicsoma. 

A csodás természeti adottságok mellett találunk bőven kulturális látnivalókat is, élvezhetjük a gasztronómiai különlegességek ízét, vagy aktív kalandokban vehetünk részt akár családdal, kisgyerekkel utazunk, akár kedvesünkkel vagy baráti társasággal.

Természetközeli felejthetetlen élmények Karintiában

Karintia középső részén, így rengeteg látnivaló és érdekesség közelében, Bad Kleinkirchheim az egyik leglátogatottabb hely, nyaranta mint fürdőváros, télen mint sícentrum közkedvelt település. Itt várja vendégeit a Hotel OTP Birkenhof**** családias és gyerekbarát szálloda, ahol kitűnő kikapcsolódási lehetőségek szolgálják a felhőtlen pihenést a természet csodáival körülölelten, így az akciós ajánlatok között különösen érdemes körbenézni.

A vidék tele van különböző nehézségi szintű túraútvonalakkal, ösvényekkel, melyek jó lehetőséget biztosítanak megismerni a természeti adottságokban bővelkedő régiót, természetközeli felejthetetlen élményeket átélni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kiváló a terep kutyás kirándulásokra, illetve a bátrabbak még gleccsertúrán is részt vehetnek.

A Großglockner lábánál találhatóak a leggyönyörűbb vízesések a környéken, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén. Kihagyhatatlan emellett a Ragga-szurdok, mely szintén hatalmas élmény, és megcsodálhatjuk a szurdokvölgyben túrázva, mire is képes a természet.

Karintia tavai közül a legismertebb és legkiemelkedőbb a Wörthi-tó, amely mind fürdőzés, mind kirándulás végett ajánlott úticél, ha erre járnak. Egy-egy kilátóból elénk táruló panoráma könnyen rabul ejti az embert.

Ha igazán különleges élményre vágyik

Amennyiben igazán különleges élményekre vágyik, van lehetőség több olyan egyedülálló programon részt venni helyi túravezető kíséretében, melyeket garantáltan sokáig fog emlegetni.

Ilyen lehet egy borkóstolós látogatás, egy napfelkelte túra vagy egy éjszakai csillagles, de a vadles vagy a lámák és alpakák közelebbről való megismerése szintén népszerű program. Télen pedig számtalan sítalpas túra közül válogathat, mely aktív kikapcsolódást biztosít.


Utazás