C-vitamin bevitel

C-vitamint szinte az összes emlős képes sejtszinten előállítani, az ember szervezete viszont sajnos nem képes ugyanerre, így a hiányt pótolni kell. Kiváló C-vitamin forrás a spenót, petrezselyem, brokkoli, sütőtök, eper, málna, citrusfélék, kelbimbó. A C-vitamin azonban érzékenyen reagál a vízre, levegőre, hőre. A zöldségek C-vitamin tartalmának negyede már rövid főzés, vagy gőzölés következtében elveszik.

Hasonló következményekkel jár a fagyasztás és a kiengedés. Ha pedig már hosszabb ideig főnek a zöldségek, a C-vitamin tartalom mintegy fele elveszik. A maximális C-vitamin tartalom megőrzése érdekében tehát ajánlott a gyümölcsöket és zöldségeket nyersen fogyasztani. A különféle vitaminok és vitaminban gazdag ételek fogyasztása azonban a bőr számára nem elegendő, szükség van külsőleges megoldásra is.

A bőrnek alapvetően van C-vitamin tartalma, hiszen a kollagéntermelő fibroblaszt sejtek normál működésének ez feltétele. A pótlással, illetve kiegészítéssel  elősegíthető a bőr kollagéntermelése. Emiatt nevezhető a C-vitamin valójában értékes anti-aging hatóanyagnak.

A C-vitamin vízben oldódik, az összetevők listájában Ascorbic Acid, aszkorbinsav néven találkozhatunk vele. A kozmetikumokban elsősorban a fáradt bőr felfrissítése érdekében alkalmazzák, ugyanis segíti a bőrsejtek megújulását, amelyek számos külső hatás (káros UV sugárzás, környezeti mérgek) következtében károsodást szenvedhetnek. Az évek múlásával azonban egyre kevesebb kollagén termelődik, így kialakulnak a ráncok, és sajnos megereszkedik a bőr. Ez ellen csak egy ellenszer létezik, mégpedig a kollagén termelésének fokozása, hogy növekedjen a bőr rugalmassága és feszessége.

Helia-D Professional termékek

Ilyen tökéletes támogatást nyújt a szervezet és a bőr számára a Helia-D Professional termékcsalád tagja, a Helia-D Professional C-vitaminos Lifting arckrém, amely az APPS nevű C-vitamin származékot tartalmazza. Használatának köszönhetően a ráncok feltöltődnek, és a bőr visszanyeri elvesztett rugalmasságát és üdeségét. A Helia-D Professional egy eredetileg kimondottan kozmetikusok részére kifejlesztett termékcsalád, ugyanis a termékek többségének alkalmazása szakmai jártasságot igényel, csak szaktudás mellett használhatóak. Az ún. utóápolási termékek azonban bárki számára biztonsággal alkalmazható a mindennapokban, és természetesen elérhetők a Helia-D webshopban is.


Egészség Életmód