Hatalmas népszerűségnek örvend a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) saját online e-matrica-lekérdezője. Egy hónap alatt közel egymillió alkalommal ellenőrizték a közlekedők ezen a felületen, hogy van-e autópálya-matricájuk, és az meddig érvényes. A lekérdező elindítása jelentősen csökkentette az ilyen tartalmú ügyfélhívások számát is a NÚSZ Zrt. Call Centerében.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) 2023. január 17-én indította el saját online e-matrica-lekérdezőjét a nemzetiutdij.hu oldalon.

A felületen csak az első napon mintegy 300 ezer matricaellenőrzés történt, az azóta eltelt egy hónapban, 2023. február 17-ig pedig közel egymillió alkalommal használta az utazóközönség a lekérdezőt.

A NÚSZ Zrt. fejlesztése, mely egy újabb lépés a digitalizáció és az ügyféligények minél magasabb szinten történő kielégítése irányába, az első hónap tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Míg tavaly egész évben nagyjából minden ötödik hívás alkalmával az autópályamatrica-vásárlásaikról érdeklődtek ügyfeleink, addig idén jelentősen csökkent az ilyen típusú telefonos megkeresések aránya. 2023. január 17. - február 17. között hozzávetőlegesen 50 százalékkal esett vissza a Call Centerünkben az ilyen tartalmú hívások aránya az előző év ugyanezen időszakához képest.

Ennek köszönhetően növekedett társaságunknál a más típusú ügyfélmegkeresések kezelésére fordítható humán erőforrás.

Az új szolgáltatásunk elindítása a társaságunknál történt online vásárlásokra is pozitív hatást gyakorolt. Az említett egyhónapos időszakban a nemzetiutdij.hu oldalunkon 50 százalékkal több e-matricát vettek a közlekedők, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Az e-matrica-lekérdező használatával kapcsolatos első havi tapasztalatok alapján a NÚSZ Zrt. kéri ügyfeleit, hogy a lekérdezéshez mindenképpen fogadják el a sütibeállításokat, valamint különösen figyeljenek a felségjelzés és a rendszám pontos megadására.

Utóbbit elválasztás vagy kötőjel nélkül kell megadni, a folyamat során csak a betűket és a számokat kell beírni. Fontos kiemelni továbbá, hogy a nemzetiutdij.hu oldalon lévő e-matrica-lekérdező az egyetlen olyan online matricalekérdező felület, amely teljeskörű, hivatalos információt tartalmaz a hazai díjköteles utakra történt matricavásárlásokról.

Ennek megfelelően a lekérdezés eredménye nem függ a vásárlás módjától és helyétől, azaz mindegy, hogy a vignettát a NÚSZ Zrt.-nél vagy viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e.  

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. folyamatosan dolgozik szolgáltatásai fejlesztésén, új ügyfélbarát megoldások kialakításán. Ennek mentén újította meg nemzetiutdij.hu oldalát és az arról elérhető saját online értékesítési felületét is, ahol ügyfelei kényelmi díj nélkül vásárolhatnak autópálya-matricát.

A NÚSZ Zrt. megújult weboldala modern, a korábbinál egységesebb, jobban illeszkedik a cég arculatához, céljaihoz és tevékenységéhez, továbbá informatív és könnyen kezelhető, akár okoseszközökön (mobiltelefonon, tableten) is.


Autó Utazás