Az átmeneti hajhullás gyakori típusai

- Foltos hajhullás

A foltos hajhullás kialakulásának pontos okai egyelőre ismeretlenek, viszont valószínűsíthetően egyes betegségek, fertőzések, gyulladások hozzájárulhatnak kialakulásához.

A legtöbb esetben a fejbőrön jelentkezik, azonban előfordulhat, hogy a test más, szőrrel ellátott területeit is érinti. Kezdetben csak a haj vagy a testszőr ritkulását tapasztalhatjuk, idővel azonban különböző nagyságú kopasz foltok is megjelenhetnek a test szőrrel borított területein.

- Diffúz hajhullás

Ez a típus is szintén egyes betegségek esetén, gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezhet, de kialakulhat akkor is, ha hormonális változások történnek a szervezetben.

Ismertetőjele a feltűnően vékony szálú haj. A diffúz hajhullás ugyanis a szálak elvékonyodásával kezdődik, majd azok fokozatos elhalásával végződik.

Hogyan kezeld?

Mindkét esetben a fennálló folyamat teljes mértékben visszafordítható, amennyiben a kiváltó ok megszűnik. Ezt követően fokozatosan szűnik meg a hajhullás, egyéntől függően eltérő ütemben. Míg egyeseknél néhány hét leforgása alatt teljesen megszűnik, addig másoknál hónapokba is telhet.

Ahhoz, hogy felgyorsítsd ezt a folyamatot, és minél hamarabb visszaszerezd dús hajkoronádat, érdemes néhány praktikát bevetni. A különféle étrend-kiegészítők, vitaminok belülről táplálják a hajat, így segíthetnek annak egészségét is visszanyerni. Viszont elengedhetetlen az is, hogy kívülről is támogasd néhány készítménnyel. A pakolások, balzsamok, cseppek és samponok mind segítenek abban, hogy hajad újból visszanyerje erejét, és újból dús és élettel teli legyen. Ügyelni kell azonban arra, hogy olyan készítményeket válasszunk, amelyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. A DR Hair termékei között megtalálhatod a számodra kedvező hajhullás elleni készítményt! 

Mindemellett az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás is hozzájárul ahhoz, hogy minél hamarabb visszanyerjük hajunk eredeti szépségét. Ugyanis sokszor épp az egészségtelen életmód, a drasztikus fogyókúra vagy a helytelen táplálkozás áll az átmeneti hajhullás mögött. Szervezetünk számára rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű vitamin, folyadék, ásványi anyag és nyomelem bevitele, így ezek pótlásával nagyon sokat segíthetünk szervezetünknek, hogy leküzdje ezt a kellemetlen állapotot. A testmozgás pedig nem csak szervezetünknek tesz jót, de csökkenti a stresszt, általa feltöltődhetünk, és lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válunk.


Egészség