Nos, nem szerepünk ítéletet hirdetni, viszont kötelességünk felhívni a figyelmedet arra, hogy ha nem eredeti terméket vásárolsz, az egészségedet veszélyezteted. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miről ismerheted fel a hamisítványokat.

Nem minden arany, ami fénylik…

… és a csillogást szerencsére sokkal nehezebb utánozni, mint gondolnád. Egy laikus számára valószínűleg fel sem tűnik, hogy az igazi Elf Bar doboza némileg hosszabb, mint a hamisé. Nem csak a méretükben van különbség, ugyanis az eredeti csomagolás laminált, tehát más a tapintása és csillogóbb a felülete. Ha már a csillogásnál tartunk, a zárjegy is érzékeny pontja a doboznak, mivel az Elf Bar zárjegyén egy vékony csík mozgatásra fényt ver vissza, amit meglehetősen nehéz hamisítani, ezért a bóvli terméken a zárjegy teljes egészében matt. Ha megbízható, egészségre nem ártalmas e-cigit szeretnél venni, akkor a kiszemelt Elf Bar készüléket az ElfBarVape webáruházból rendeld.

Miért veszélyes?

A hatóságilag nem ellenőrzött készülékek számos veszélyt hordoznak magukban. Könnyen előfordulhat, hogy a valós nikotintartalom nem felel meg a feltüntetettnek. Ha kevesebbet tartalmaz, akkor a csalódáson kívül remélhetőleg más bajod nem esik. Ha többet, akkor szédüléssel, enyhe hányingerrel kísért nikotinmérgezést is kaphatsz. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy teljesen más anyagot is adnak a likvid folyadékhoz, ami hosszú távon maradandó károsodást okozhat.

Mivel az Elf Bar zárt szerkezettel rendelkezik, így nem tudod kicserélni a folyadéktartályt, ezért ha felmerül benned a gyanú, hogy nem megfelelő minőségű terméket kaptál, hagyd abba a dohányzást vele.

Vásárolj körültekintően

Az internetes vásárlások közül sajnos nem mind váltja be az iránta táplált reményeket. Ebben az esetben viszont sokkal komolyabb dologról van szó, mint hogy más anyagból készült a ruha, amit kinéztél magadnak, vagy nem úgy áll, mint a képen. Az életed a tét, de legalábbis az egészségi állapotod mindenképp. Mielőtt online rendelnél, alaposan nézz utána a cégnek. Hol van ügyfélszolgálata, milyen elérhetőségei vannak, fel is veheted-e velük a kapcsolatot. Nézd meg, hogy milyen minősítéssel rendelkezik, vállal-e garanciát, vannak-e ügyfélvélemények. Ha száz százalékosan biztosra szeretnél menni, miután megkaptad a csomagot, a dobozon található QR kódot beolvasva azonnal ellenőrizheted, hogy regisztrált, kifogástalan minőségű elektromos cigarettát vettél-e.