„A Syngentánál fontosnak tartjuk a termelők széleskörű támogatását, ezért az egyszerűbb nyilvántartás érdekében elsőként hoztuk létre honlapunkon újonnan elérhető funkcióként a Csávázószer kalkulátort, amelynek segítségével a hektáronként kijuttatott csávázószer dózisa egyszerűen kiszámolható, könnyítve az elektronikus permetezési napló kitöltését”, ismertette Papp Zoltán növényvédő szer kampánymenedzser.

A vállalat megoldása két lehetőséget nyújt a csávázószer dózisának kiszámításához:

- Kalkulátor Syngenta vetőmag fémzárszáma alapján: ehhez a kalkulációhoz az elvetett, a Syngenta Kft. által Magyarországon forgalomba hozott vetőmag fémzárszámát és a hektáronként vetett tőszámát kell megadni, hogy megkaphassák a pontos dózist csávázószerenként 1 hektárra vonatkozóan. A kalkuláció eredményét minden esetben [l/ha] mértékegységben adják meg, amely az e-permetezési napló felületén választható opció.

- Kalkulátor Syngenta csávázószer alapján: ezen kalkuláció pedig kizárólag a Syngenta Kft. által Magyarországon forgalmazott csávázószerekre vonatkozik. Első lépésként válassza ki a növénykultúrát a legördülő opciók közül, majd pedig az adott csávázószer készítményt, aminek a hektáronkénti dózisát szeretné megtudni. Ezt követően napraforgó és kukorica vetőmagok esetében az alábbi adat/adatok megadása szükséges:

- Ezermagtömeg (g) és vetett tőszám hektáronként - vagy

- Vetett tőszám hektáronként

Kalászos vetőmagok szempontjából az alábbi adatokat indokolt megadni (attól függően milyen adatok állnak rendelkezésre):

- Vetett tőszám (csíra) hektáronként és ezermagtömeg (g) vagy

- Vetőmag mennyiség (kg/ha)

Mindkét esetben fontos információ, hogy a kalkulátor által automatikusan kiszámított dózis 1 hektárra vonatkozik és [l/ha] mértékegységre. A Csávázószer kalkulátor adatbázisa (fémzárszámok) folyamatosan frissül a forgalomba hozott és kerülő Syngenta vetőmag tételekkel. Az őszi káposztarepce és őszi kalászos vetőmagjaira vonatkozó adatbázis az őszi vetéstől lesz elérhető.

Próbálja ki a Syngenta Csávázószer kalkulátorát!