A csipkebogyó piros termése számos vitamint tartalmaz, így C-vitamint nagy dózisban, K-, A-, B-vitamint, valamint vasat és magnéziumot is. Javítja az emésztést, pörgeti az anyagcserét, illetve általánosan erősíti a szervezetet. A vese- és hólyagbántalmak természetes gyógyszerének is tartják. Pontosan ugyanezekben a pozitív hatásokban részesülhetnek kedvenceink is, ha csipkebogyóport adagolunk nekik. Túl sokat adni belőle szinte lehetetlen, hiszen a felesleg a vizelettel kiürül. 

A csipkebogyópor előnyei

A csipkebogyó egy természetes multivitamin, mely az állatokat is megvédi a betegségektől, hatékonyan kiegészíthet egyéb kezeléseket. Kifejezetten jól jön műtéti beavatkozások előtt vagy után, illetve olyan kutyák számára, amelyeknek a szervezete jobban igénybe van véve például a rendszeres munka vagy sport miatt.

A csipkebogyó kiváló antioxidáns, védi a szervezetet a szabadgyököktől, remek immunerősítő. Javítja a látást, magnéziumtartalmának köszönhetően a szívműködést, csökkenti a stresszt, a benne lévő flavonoid pedig gyulladáscsökkentő hatással bír. Gyógynövények kutyáknak megtalálhatóak a BioZoo.hu kínálatában. A csipkebogyó mellett más növények erejét is érdemes bevetni kedvenceink egészségének biztosítása érdekében. 

A csipkebogyópor adagolása 

A 100%-os tisztaságú csipkebogyópor semmi mást nem tartalmaz az őrölt csipkebogyóhéjon kívül. 5 testtömeg kilogrammonként 2-3 gramm adagolása javasolt mintegy 4-6 héten keresztül. Az idő leteltével érdemes ugyanennyi szünetet tartani, majd a kúra megismételhető. A por bátran hozzáadható a száraz vagy főtt ételekhez, konzervekhez, barfokhoz is. 

A kutyák és a cicák észre sem veszik majd a csipkebogyópor jelenlétét az eledelükben, a gazdik viszont biztosak lehetnek benne, hogy a növény használatával kedvencük egészségéről teljeskörűen gondoskodnak. 

A csipkebogyópor tehát kiváló szolgálatot tehet akkor, mikor az állat stresszes időszakot él át, műtétet követően lábadozik vagy betegsége miatt szorul kezelésre. Minden életkorban kiváló immunerősítő, továbbá a gyulladások, ízületi problémák kiegészítő kezelésére is alkalmas amellett, hogy hatékony támogatója a szív- és érrendszeri problémák terápiájának is. 

Láthatjuk, hogy a csipkebogyópor ember és állat számára egyaránt rendkívül hasznos. A természet erejével, szintetikus anyagoktól mentesen teszi lehetővé az állatok egészségi állapotának javítását. Kár lenne kihasználatlanul hagyni remek adottságait.


Egészség Állatvilág