A monstre bemutatóban az alapember természetesen maga a kitaláló, Judit volt, de a munkába bárki, önkéntesen beszállhatott, aki vállalta, hogy közreműködik a fóliák felrakásában, és a lakások dekorálásában. Juditnak – családja támogatásával és 17 lelkes segítőjével – a fóliázási rekord felállítása maradéktalanul sikerült!

Motiváció

A csapat az akcióval egy aktuális jelenségre kívánta felhívni a figyelmet. A fogyasztói társadalom kívánalmainak eleget téve sorra dobjuk ki régi, használt tárgyainkat, így megunt vagy kissé kopottabb bútorainkat is. Azzal, hogy régi bútorainkat átfóliázzuk, új életet lehelünk a berendezési tárgyakba, és nem kell kidobni őket.

A rekordkísérlettel erre a megújuló szemléletmódra próbálták meg felhívni a figyelmet: ha valami nem tetszik lakásunkban, ne dobjuk el, hanem újítsuk fel, és élvezzük újjászületett otthonunkat! Ehhez semmi másra nincs szükség, mint öntapadós fóliára, kreativitásra és némi kézügyességre.

Megvalósítás

Komoly technikai előkészületek, felmérések és egy főpróbát követően a csapat végül három budapesti lakást újított fel, öntapadós fóliák alkalmazásával. Nem pusztán bútorokat, hanem falakat, ajtókat is fóliáztak. Külön érdekesség, hogy a rekordkísérlet alatt debütált a hazai piacon most megjelenő csempe hatású fólia, amely használatával a vizes helyiségek újulhattak meg.

A szobák hangulata, a fóliák sokszínűsége, és az ötletes megvalósítások egészen egyedi és varázslatos lakókörnyezetet hoztak létre. A munkálatokat folyamatosan dokumentálták, a videókat a honlapon meg is lehet tekinteni. Érdemes, hiszen a látvány önmagáért beszél!

A munka nem áll meg

Zsámboki Judit oldalát több, mint 50 ezren követik, és a lelkes fóliázók örömmel osztják meg egymással tapétázással, fóliázással kapcsolatos tapasztalataikat és tetszetős eredményeiket. Ebből a közösségből került ki az a 17 ember is, akik nem csak ügyes fóliázók, hanem immár egy rekord születésénél is bábáskodtak. A siker újabb feladatra ösztönözte a csapatot: terveik között szerepel, hogy oktatási intézményeket is megszépítenek. Azoknak, akik az újabb fóliázási megmozdulásban egyelőre nem kívánnak részt venni, de érdekli őket az öntapadós fóliák és tapéták világa, az keresse fel Fóliás Juci oldalát!

A bőséges kínálat mellett oktatóvideókkal szakértői segítséget kapunk a fóliák felrakásához, és beszerezhetjük a szükséges eszközöket is ahhoz, hogy mi magunk is részesei lehessünk egy otthon vagy egy régi bútor megújulásának!