Rohanó világunkban bizony nagy előny, ha otthonunkban is lehetőségünk van kikapcsolódni, feltöltődni, időről időre ellazulni a fárasztó hétköznapok után. Nem kell órákat utazással tölteni mondjuk a szaunázás, pezsgőfürdőzés nyújtotta felfrissülésért.

A Kerex Zugló Uszodatechnikai Kft. szaunák tervezésében és kivitelezésében is partnere lehet, hogy teljes legyen otthonában a wellnessélmény.

A szaunázás előnyei 

A szaunázást márt több mint 2000 éve gyakorolja az emberiség, igaz ekkor még nem így nevezték. Viszont a meleg levegő és pára szervezetre gyakorolt hasznos hatásait már elődeink is rendszeresen élvezték, kihasználták gyógyító hatásait.

A szauna használata immunerősítő, méregtelenítő, relaxáló, izomlazító, stresszoldó, vérkeringés-javító, betegségmegelőző hatással van az emberi szervezetre. Egy meghitt szaunaszeánsz pedig nagy összehozó erővel is bír a közösségek kapcsán.

Mely szaunatípusok a legelterjedtebbek?

Ha szauna, akkor mindenki azonnal rávágja, hogy finn szauna, és talán ez is a legismertebb szaunatípus. De ezenkívül találkozhatunk még infraszaunákkal, valamint az autentikus füstszaunák is egyre inkább újra előtérbe kerülnek, divatossá válnak. 

Az otthonokban leginkább a finn és az infraszaunák az elterjedtebbek az egyszerű kezelésük és felfűtésük miatt. A finn szaunákhoz elektromos vagy klasszikus fatüzelésű kályhákat is választhatunk. 

A szaunákat építhetik a kertbe, úgymond kültéri, vagy az épületen belül beltéri kivitelben is. A szaunák hagyományos kialakítása mellett kültéren gyakran találkozhatunk feltűnést keltő, hordó alakú kivitelekkel is.

Milyen szaunát válasszon otthonába?

Érdemes időt szánni az otthonába és az Önhöz leginkább illő szauna kiválasztásához. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora hely és az hol áll rendelkezésre a szauna telepítéséhez. Ha az igazán izzasztó meleg társul képzeletében a szaunázáshoz, akkor egy finn szauna lesz a megfelelő választás. 

Ha pedig a kellemes, nem túl forró levegő által keltett belső gyógyító hőt élvezné, akár a gyermekeivel is, akkor egy infraszaunában érdemes gondolkodnia.

Ha elég hely áll rendelkezésre a kertjében, a kültéri szaunák még romantikusabb és élménytelibb relaxációt biztosíthatnak a békés környezetben. 

A wellnessélményt nagyban fokozni tudja, ha szaunája mellé egy jakuzzi vagy medence is társul. Hisz a kettő együtt fogja teljes mértékben kényeztetni, ellazítani, teljessé tenni a kikapcsolódást.

Amennyiben Ön is szeretné otthonában a szauna adta előnyöket élvezni, keresse fel a Kerex Zugló Uszodatechnikai Kft. weboldalát, vagy látogasson el a bemutatótermükbe és kérjen ajánlatot az otthoni wellnessezés megvalósításához.


Egészség