A világjárvány során sok információt lehetett hallani az Interneten megjelent alternatív pénzkeresési módokról. Azon tűnődtünk, milyen modern lehetőségeket kínál és hogy melyik lehetőségek érdemelnek figyelmet. Különösen felkeltette figyelmünket a webkamerák köre, és úgy döntöttük, hogy megnézzük, a lányok ezrei tényleg jó pénzeket szereznek-e a felnőtt weboldalakon.

Először beszéltünk több webkamera modellel, akiknek közösségi hálózatokon vannak fiókjai. Kiderült, hogy többen párban dolgoznak a férjeikkel vagy barátjaikkal, és néhányan közülük a barátnőikkel közösen közvetítenek.

Úgy döntöttünk, hogy közelebbről szemügyre vesszük a webkamera világát és megnézzük, hogyan működik a dolog belülről. Épp ezért az egyik újságíró regisztrált a BongaCams-on, egy webkamera oldalon, ami 36. helyen van a világon, az Alexa értékelése alapján. A BongaCams egy speciális oldalán információ található a lányok bevételeiről az elmúlt hónapban. Íme néhány képernyőkép példaként.

Az egész regisztrációs folyamat csak 10 percet vett igénybe, és fél órával később a jelentkezés már el is lett fogadva. Az újságíró úgy döntött, egyből online lesz. Csak és kizárólag fürdőruhát viselve közvetített, vetkőzés nélkül, és a felhasználókkal csak a legnépszerűbb témákban kommunikált. Egyszerre csak pár órát dolgozva sikerült 800 eurót elérnie pár nap alatt! Be kell valljuk, senki sem számított ilyen eredményre!

Továbbá az újságíró beszélt pár webkamera modellel az oldalon – egy lánnyal és egy párral, akik már jó ideje dolgoznak a BongaCams-on. Ők is megerősítették, hogy tisztességes összeget lehet szerezni azzal, hogy otthon vannak és kommunikálnak a felhasználókkal. Nem kell, hogy modellnek nézzenek ki, vagy bármilyen speciális trükköt ismerjenek.

Mindössze pár napot dolgozva a BongaCams-on az újságírónak sikerült látnia, hogy a webkamera oldalak a lehető legkedvezőbb feltételeket teremtik meg a pénzkereséshez. Az otthonról történő munkavégzés és a bármikor online módba váltás lehetőségével a webkamera határozottan az egyik legelérhetőbb bevételi forrás.