A gépek teljesítménye, kialakítása és tulajdonságai meg tudják sokszorozni a hatékonyságot. Ennek megfelelően a sokszor elsőre költségesnek tűnő beruházás később többszörösen képes visszahozni az árát, mert a megvásárolt munkaeszköz olyan sok időt takarít meg a számunkra.

Rövid bejegyzésben tehát olyan építőipari gépeket mutatunk be, amelyeknek az elsődleges célja a hatékonyság segítése.

Keverőgépek és keverőszárak

A burkolással kapcsolatos munkálatok során az egyes lapok illesztése kapcsán szükség van ragasztó anyagra. Ez az anyag por formájában vásárolható meg, és víz hozzáadásával lehet elérni a megfelelő állagot.

Ehhez persze szükség van egy alapos keverésre, amihez a keverőgépek jelentik az ideális megoldást. A segítségükkel úgy lehet megfelelő állagúra és csomóktól mentesre alakítani a ragasztáshoz használatos anyagot, hogy közben a felesleges időveszteségtől sem kell tartani.

A gépek kialakítása ráadásul lehetővé teszi a könnyű mozgatást egyik pontról a másikra, ennek köszönhetően meglehetősen változatos munkakörnyezetben lehet őket alkalmazni. Ráadásul a használatuk elsajátítása is gyorsan megy, ezzel sem fog sok munkaóra elveszni.

Kézi falcsiszoló gépek

Mielőtt a megmunkálni kívánt falak burkolása vagy festésre megtörténne, előtte gondoskodni kell a felületek egyenletességéről is. A feleslegesen ottlévő tapétától, hézagokról és ottmaradt burkolattól meg kell tehát szabadulni.

Erre a feladatra jelentenek kiváló megoldást a kézi falcsiszoló gépek. A felépítésük egyik kulcsa a hosszú teleszkópos szár, amivel a magasabban lévő, nehezen megközelíthető részek is elérhetők.

A gép másik fontos eleme a csiszolásért felelős fej. Ez az a felület, amit a célterülethez kell irányítani. A modern kézi csiszolók feje tökéletesen hajlik, ennek köszönhetően jól idomul az egyenlőtlen felülethez.

Fugaanyag lemosó gép

A nagyobb kiterjedésű burkolatok esetében a fugaanyag lemosása meglehetősen sok munkaórát vinne el, nem beszélve arról, hogy ez mennyire energiaigényes feladat lenne. Pontosan erre a célra fejlesztették ki a fugaanyag lemosására alkalmas gépet, aminek a segítségével ez a művelet sokkal egyszerűbbé válik.

A munkaeszköz egy praktikus húzókarral van ellátva, amelynek a segítségével könnyen végig tudjuk húzni a munkaterületen. Közben pedig a gép szépen teszi a dolgát.


Otthon