Hatalmas területen található a fürdő

Jól jelzi, hogy nem egy szokványos termálfürdőről van szó, hogy területe 18,5 hektárt ölel fel. Évente több mint másfél millióan látogatják a létesítményt. Eredetileg olaj után kutattak a területen, amikor termálvízre bukkantak, így végül olajfúrókút telepítése helyett egy termálfürdővel kombinált csodás szaunavilágot építettek.

A nyolcvanas években már felvetődött, hogy a leginkább mezőgazdaságra építő régió bevételeit növelni kellene valamilyen turistákat csalogató attrakcióval. A fürdő végül éppen az ezredforduló előtt nyitott meg, ám akkor még nem volt gigantikus, bár kicsinek éppenséggel nem lehetett nevezni. Akkoriban még a 30 millió eurót sem érte el a kiadás, és alig több mint száz alkalmazottat foglalkoztatottak.

Idővel óriásira nőtt a fürdő. Ennek következtében többet is kellett beleinvesztálni, nagyjából a korábbi összeg tízszeresét, de megugrott természetesen az alkalmazottak száma is: naponta mintegy 800 főt foglalkoztatnak.

Mindenki jól érezheti magát ebben a létesítményben

A fürdőket különböző célokból keresik fel az emberek. Vannak, akik ki szeretnének lépni a monoton hétköznapokból, és nyugalomra vágynak, mások inkább az aktív pihenést részesítik előnyben. A jó hír, hogy mindkét opcióra van lehetőség a Therme Erdingben. A termálmedencék és szaunák mellett ugyanis igénybe lehet venni gyógyfürdői kezeléseket, de akadnak szép számmal vízi csúszdák is. 

A komplexum termálmedencéi ásványi anyagokban gazdag vízzel rendelkeznek, amelytől sokan azt remélik, hogy elősegíti a gyógyulásukat. A vizet 70oC környéki hőmérsékleten szivattyúzzák a medencékbe a mélyebb rétegekből. Ezt követően hűtik le legfeljebb 40 Celsius fokosra.

Beltéri és kültéri medencék egyaránt annak. Utóbbiak természetesen főként a melegebb hónapokban örvendenek nagyobb népszerűségnek, amikor a medencék partján napozásra is adott a lehetőség. Az egyik legkülönlegesebb beltéri medence a Therme Wave Pool, amely hullámgéppel is rendelkezik: aki ebben megmártózik, úgy érezheti magát, mintha a tengerben lubickolna. Jó hír, hogy a fedett medencék egész évben fogadják a látogatókat.

A már emlegetett vízi csúszdák elsősorban a fiatalabb korosztály körében népszerűek. Bőséges belőlük a választék, a termálfürdő területén húsz is van belőlük. Több közülük kültéri, mint például a Turborutsche vagy az X-Treme Faser.

Több nagyobb részből áll a fürdő

Összesen öt nagyobb részre osztották a létesítményt. Van fürdőruhamentes, tizenhat éven felüliek által látogatható részleg, ahol termálfürdők és szaunák találhatók. 

A családi termálfürdő valamint az élményfürdő fürdőruhás terület, csakúgy, mint a csúszda és hullámfürdő park. A szaunavilágban 26 szauna és gőzfürdő várja a látogatókat, amelyek pihenőszigetekkel is rendelkeznek.


Egészség Utazás