Történetek arról, amik bizonyítják, hogy még ha ezek a telefonok nem mindig vészelnek át egy kisebb leejtést sem, néha hihetetlen csodákat képesek produkálni.

 

300 méter zuhanás egy repülőből

Képzeld el, hogy egy nyugodt körutazásra mész a kétfedelű repülőgépeden - oké én is nehezen tudom beleélni magam ebbe a szituba, de azért tarts velem ezen az utazáson -, és megragadod az telefonodat, hogy képet készíts a gyönyörű tájról, de mire egyet is pislognál, a szél kicsavarja a kezedből a mobilodat.

Sarvinder Naberhaus az amerikai Iowa-ban egy kicsit túl későn jött rá arra, hogy nem biztos, hogy a legjobb ötlet egy több, mint 300 méter magasan szálló repülőgép szélvédőjén kívülről fotózni csak azért, hogy menőzni tudjon vele az Instagram oldalán. A szél kiragadta a telefont a kezéből, ami természetesen lezuhant a mélybe, így jogosan feltételezte, hogy a telefonjának befellegzett.

De a Find My alkalmazás segítségével Naberhaus képes volt megtalálni az telefonját-ját, mely sértetlenül feküdt a magas füvön, és épp szólt rajta az ébresztője….

Durva sztori, de itt még nem állunk meg.

 

Őrületes esés a világ legmagasabb körhintájáról

 

Ha egy drótkötél pályán siklasz vagy valamilyen lélegzetelállító helyről csodálod a tájat – mint például egy körhinta – biztos eszedbe jut, milyen szuper képeket tudnál onnan lőni. De legtöbbünk ilyenkor inkább elengedi ezt a gondolatot, hiszen akár ki is eshet a kezünkből a telefon.

Nem így gondolkodott azonban az az orlandoi hölgy, aki a világ legmagasabb körhintáján kapta elő a mobilját, hogy videón örökítse meg az élményét. A közel 140 méter magas kalandnak kicsit sem meglepő módon a telefon esése lett a vége, az viszont már sokkal komolyabb teljesítmény, hogy a telefon egy repedés nélkül túlélte a zuhanást.

Azt javasolnám a hölgynek, hogy azonnal kezdjen el lottózni, mert ekkora szerencsét nem szép dolog elpazarolni ilyen mutatványokra.

 

2 nap a tenger mélyén


Azt tudjuk, hogy az újabb telefonok mind vízállók (mondjuk inkább cseppállónak), de ugye te is izgulsz minden egyes alkalommal, amikor víz éri a telefonodat, hogy biztosan működik-e még?

Most ezek után képzeld el, hogy elveszíted az telefonod egy óceánban (de lehet a Balaton is), majd egy búvár két nappal később találja meg – mivel az egy bejövő üzenet miatt világít – még mindig 84%-os töltöttségi szinten.

Nos, ez a sztori sem pusztán a képzelet szülötte és az előzőkhöz hasonlóan ez sem végződött szomorúan. Bár ebben az esetben egy vízálló táska járult hozzá a sikerhez, itt is túlélte a telfon minden sérülés nélkül.

 

2 hét egy folyóban úszva


Ez talán a legextrémebb sztori, amit iPhone-ról tudok és ha nem hallottam volna róla több forrásból is, nem hinném el.

Az még talán rendben van, hogy 2 napot kibír a telefon a víz alatt, de az, hogy búvárkodás közben találj egy működő telefont, ami két héten át volt a folyóban, már kicsit szürrealisztikusnak hangzik.

Pedig ez is megtörtént.

A vízi túrára ráadásul egy nagy márka legújabb csúcsmobilja indult el és meg is úszta (bocsi a szóviccért) a kalandot. A készülék végül vissza is került a tulajdonosához, ami még szívmelengetőbbé teszi ezt a záró történetet.

Ha további érdekes cikkeket szeretnél olvasni akkor kattints ide! 

forrás:  smart clinic


Laza Utazás