Indul a fizetős Facebook és Instagram

A pletykák igazak voltak: a Facebook anyavállalata, a Meta Twitter Blue-szerű előfizetést készül elindítani Meta Verified néven. A bejelentést Mark Zuckerberg osztotta meg.

Elmondta, hogy az előfizetéses szolgáltatás kék jelvényt, további védelmet biztosít a felhasználóknak  és közvetlen hozzáférést biztosít az ügyfélszolgálathoz. "Ez a funkció a szolgáltatásaink hitelességének és biztonságának növeléséről szól" - mondta Zuckerberg, hozzátéve, hogy a Meta először Ausztráliában és Új-Zélandon teszteli az előfizetést, mielőtt más országokban is közzétenné.

Mennyibe kerül a Meta Verified? 

A Meta Verified havi 15 USD-be fog kerülni, ha a felhasználók előfizetnek a vállalat iOS és Android rendszerű alkalmazásain keresztül (azaz mobiltelefonon keresztül). Az interneten (azaz pl. laptopon, számítógépen), ahol az App Store jutalékai nem érvényesek, a szolgáltatás havi 12 USD-ba kerül.

Az előfizetés mind az Instagram-, mind a Facebook-fiókokra vonatkozik.

A felhasználóknak meg kell felelniük bizonyos jogosultsági követelményeknek, mielőtt regisztrálhatnak a Meta Verified szolgáltatásra. Pontosabban, a cég azt mondta az Engadgetnek, hogy az előfizetés csak 18 éves vagy annál idősebb felhasználók számára lesz elérhető.

A Meta azt is megköveteli, hogy a potenciális előfizetők megosszák a Facebook- vagy Instagram-fiókjukban szereplő profilnévvel és fotóval megegyező, államilag kibocsátott azonosítót.

Az igazolást követően nem változtathatja meg profilnevét, felhasználónevét, születési dátumát vagy fényképét anélkül, hogy újra végig kellene mennie az ellenőrzési folyamaton. Azok a fiókok, amelyeket jelentőségük miatt a mai bejelentés előtt ellenőriztek, igazolva maradnak.

Miért éri meg fizetni a Facebook-ért vagy az Instsgram-ért?

Az olyan előnyök mellett, mint a kék jelvény és a jobb láthatóság a keresésben, a Meta 100 ingyenes csillagot biztosít a Verified előfizetőknek, egy digitális pénznemben, amellyel borravalót adhatnak az alkotóknak a Facebookon.

Az előfizetés exkluzív matricákhoz is hozzáférést biztosít a Stories and Reels szolgáltatásban.

A pletykák korábban arról szóltak, hogy a Meta egy fizetős hitelesítési szolgáltatás kipróbálására készül, február elején kezdtek el ezek terjedni terjedni, amikor Alessandro Paluzzi visszafejtő felfedezte a "fizetett kék jelvényre" és a "személyazonosság-ellenőrzésre" utaló kódot.

Vasárnap kora reggel a közösségimédia-tanácsadó és a Next Web korábbi riportere, Matt Navarra megállapította, hogy a Meta közzétett egy Instagram-támogatási oldalt, amely részletezi az előfizetést, de később eltávolította azt Zuckerberg Instagram-bejegyzése előtt.