Szerencsére a Plan-Épszer Kft. a generáltervezés folyamatát könnyűszerrel megoldja házon belül is. Hogy mégis tisztább képet kapjunk a munkáról, lássuk most részletesen, hogy mik ezek a lépések, külön-külön.

Személyes konzultáció 

Minden nagy projekt egy beszélgetéssel kezdődik. Itt jön el az ideje, hogy megoszd velünk elképzeléseidet, igényeidet és álmaidat. Ebben a fázisban tisztázzuk a költségkeretet, a tervezett határidőket és minden olyan szempontot, ami meghatározó lesz a továbbiakban. Az első megbeszélés lehetőséget ad arra, hogy mindkét fél részéről elmélyüljön a bizalom, mely az együttműködés alapja lesz. 

Telek kiválasztása

Ha még nem rendelkezel telekkel, akkor ebben a döntésben is segítségedre lehet a Plan-Épszer Kft. A telek kiválasztása során figyelembe kell vennünk a földterület méretét, fekvését, a környező infrastruktúrát, és természetesen a beépíthetőségi szabályokat is. Ez a lépés szorosan kapcsolódik az önkormányzati előírásokhoz és a helyi építési szabályzatokhoz, így mindig érdemes szakértői segítséget igénybe venni.

Beépítési vázlat készítése

Miután kiválasztottuk a tökéletes telket, következik a beépítési vázlat elkészítése. Ebben a szakaszban skicceljük fel az épület alaprajzát, szem előtt tartva az építési szabályokat és az egyedi igényeket. Ez az első lépés afelé, hogy lásd, hogyan fog majd kinézni az épület a valóságban.

Koncepcióterv kidolgozása

Ez egy újabb személyes találkozót jelent. A koncepciótervben már konkrétabban körvonalazódik az épület. Ekkor megtekinthetsz egy egyszerűsített alaprajzot, tömegmodellt. Ebben a fázisban döntünk az épület stílusáról, anyaghasználatáról és az épületgépészeti, valamint épületvillamossági megoldásokról. Ez a terv még mindig rugalmas, módosításokra nyitott, de már közelebb visz minket az elképzelésekhez.

Vázlatterv és látványterv készítése

És egy újabb személyes találkozó következik, ekkor láthatsz majd egy továbbdolgozott alaprajzot, 3D-modellezést. Az egyes helyiségek elrendezését, az ablakok, ajtók pozícióját. Itt már az építészeti, tartószerkezeti és egyéb műszaki tervek is egyre konkrétabbak.

A látványtervekkel végre vizuálisan is megjelenik az épület. Itt már szinte az elkészült épület tökéletes mását láthatod. De a látványtervek digitális eszközökkel készülnek, így könnyedén módosíthatók még az igényed szerint. 

Tervek véglegesítése

Ez már az utolsó pont, egy kiviteli szintű tervdokumentációt jelent. A végső tervek tartalmazzák az összes építészeti, tartószerkezeti, épületgépészeti és épületvillamossági részletet, biztosítva, hogy minden szabványnak megfeleljenek.

A generáltervezés tehát egy átfogó és összetett folyamat, amely során az álmaid otthona lépésről lépésre válik valósággá. 


Munka