A Google Kereső hatalmas információs bázisának köszönhetően már évek óta segít a felhasználóknak megtalálni a számukra fontos tudnivalókat. A vállalat, összegyűjtve keresőmotorjának legfrissebb adatait, idén huszonötödik alkalommal ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit.  A 2022. évet bemutató keresési trendek listái bemutatják, mi érdekelte leginkább a felhasználókat az elmúlt egy évben Magyarországon és az egész világon.

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, illetve a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

2022. legfelkapottabb témái Magyarországon

A 2022-es év összesített magyar Google listáját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben, a felhasználók a legfontosabb történések figyelemmel kísérése mellett az érintett helyszínekről és személyekről is informálódni akartak. Dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is. A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is.

Legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. A közkedvelt elektronikai eszközök harcát egyértelműen az iPhone termékek nyerték (élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro), míg az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

Legnépszerűbb keresések 2022 Google

1. Ukrajan

2. Népszámlálás 2022

3. Választás 2022

4. Orosz-ukrán háború

5. EUR to HUF

6. Herceg Erika

7. MVM

8. Kulcsár Edina

9. Putyin

10. Rezsicsökkentés

Emberek akikre a legtöbb keresés volt a Google-ben 2022-ben

1. Herceg Erika

2. Kulcsár Edina

3. Putyin

4. Johnny Depp

5. G.w.M. 

6. Azahriah

7. Amber Heard

8. Mihályfi Balázs

9. Szilágyi Liliána

10. Liu Shaolin Sándor

Legkeresettebb sportesemények a Google keresőjében 2022

1. Nemzetek Ligája

2. Magyar–olasz meccs

3. Magyar–angol meccs

4. A 2022. évi téli paralimpia megnyitó ceremóniája

5. Kézilabda Eb

6. Kézilabda Eb

7. Németország–Magyarország

8. Vizes Vb 2022

9. A 2022. évi téli olimpiai játékok érmei

10. Luxemburg–Magyarország

Erre a TV műsorra keresték rá a legtöbbet a neten a Google-ben 2022:

1. Celeb vagyok, ments ki innen!

2. X Faktor 2022

3. Ázsia Expressz

4. Money or Love

5. Sztárban sztár

6. Nyerő páros

7. Exatlon 2022

8. Párharc

9. Házasodna a gazda

10. Cápák között

Ezekre a receptekre kerestek a legtöbben a neten 2022 (google statisztika):

1. Fasírt recept

2. Franciasaláta recept

3. Tócsni recept

4. Zellerszár recept

5. Sajtos stangli recept