Emellett, a kezeletlen gerincbajoknak számos további következménye lehet. A helytelen testtartás előbb-utóbb kihat a csípőnkre, a nyakunkra és ott is panaszokat okoz. Nem mellékesen esztétikailag is zavaró lehet, mert a helyes testtartás teljesen más kisugárzást kölcsönöz az embernek. Ezért érdemes minél többet tenni egészségünk, illetve testünk korrekt működése érdekében, akár legyen szó megelőzésről vagy a már megjelent tünetek enyhítéséről, netán teljes körű megoldásáról.

A gyógytorna hatékony lehet

A gyógytorna hatékonyan veheti fel a küzdelmet a mozgásszervi bántalmak ellen. Mivel a mindennapokban jelentkező fájdalom jelentősen befolyásolja hangulatunkat és teljesítőképességünket, minden kezelés első lépcsőfokaként a fájdalom enyhítése a cél, ezzel növelve az életszínvonalat is. Általában először egy konzultációra kell jelentkezni, amelynek során a szakemberek megismerik a panaszokat, elvégzik a fizikális vizsgálatokat, majd az így kapott információk alapján összeáll a kezelési terv a különböző gyógytornai feladatokkal. A budapestiek előnyös helyzetben vannak, hiszen több helyszín közül is választhatnak. A budaőrsi csapat hozzáértő gyógytornászai kiváló segítségnek bizonyulnak ilyen jellegű problémák megoldásában. További információ fellelhető az alábbi oldalon.

Mi szól a gyógytorna mellett?

A diplomás végzettséggel rendelkező gyógytornászok minden esetben három célt tűznek ki maguk elé. A fájdalom csillapítása, majd esetleges megszüntetése, amellyel képesek javítani az életminőségen, valamint a végső cél az eredeti funkciók visszaállítása. Számos módszer van a kezükben, hogy mindezt elérjék. Különböző típusú gyógytorna gyakorlatokat vetnek be, kezdve a McKenzie tornától a rehabilitációs tornán át a sportrehabilitációs tornáig. Az elővigyázatosság néha kevés, sportolás közben is megtörténhet a baj, s akkor a gyógytornászok tudnak hatékonyan tenni azért, hogy az illető mihamarabb visszatérhessen a rendszeres mozgáshoz.

A gyógytorna aktív edzésforma

A gyógytorna során a beteg a gyógytornászok által összeállított kezelési terv gyakorlatait végzi. Elsődleges feladata, hogy a helyes testtartáshoz szükséges izomcsoportokat megmozgassa és megerősítse. Mivel az érintett aktívan részt vesz a folyamatban, minimális izomfáradtság előfordulhat, ami azonban nem összetévesztendő a fájdalommal. Érdemes nemet mondani a fájdalomra és a panaszok általi bekorlátozásokra. Ha tenni akarunk valamit annak érdekében, hogy az egészségünk és testünk működése újra helyre álljon, a gyógytorna remek választás lehet. Kitartó és rendszeres kezelés eredményeként nem csak a fájdalom szűnhet meg, hanem helyreáll a helytelen testtartás is, ezért mindenképpen jó, ha hosszú távon gondolkozunk és végigvisszük az adott kezelési folyamatot.


Egészség