Összeszedtünk pár „életmentőt”:


1. Ne kelj fel! Ha van rá módod, akkor ne kelj fel, ha a másnaposság gyötör. Engedd meg a szervezetednek, hogy kipihenje és kialudja a sokkot. Ha nem tudsz aludni, akkor is maradj ágyban.

2. Ne vezess! Fontos tudnod, hogy a másnaposság állapotában a reflexeid nem úgy működnek, mint egy normál napon, köszönhető ez a kialvatlanságnak és persze az alkoholfogyasztásnak is. Kerüld a sofőr szerepet a másnapokon.

3. Tea, kávé, energiaital kerülése! A koffeintartalmú italok nem tesznek jót az egyébként is gyenge gyomrodnak. Ezért ezeket kerüld, mert csak fokozod a bajt.

4. A szénsav is kerülendő ezen a napon. A savak szintén csak jól átdolgozzák és izgatják a gyomor nyálkahártyáját, amire ezen a napon semmi szükséged nincs.

5. Ne gyújts rá vagy kevesebbet cigizz! A szervezeted ezen a napon éppen „túlél” és próbálja magából kihajtani a méreganyagokat. Segíts neki ebben legalább annyival, hogy nem gyújtasz rá vagy kevesebbet dohányzol.

6. Ne fogyasszunk alkoholt! (Másnaposan pedig milyen jól tud esni egy pohár gyógyító sör!) Jobban jársz, ha ezt kihagyod, és nem terheled tovább alkohollal megfáradt testedet.

7. Ne fogadd meg, hogy soha többé nem iszol! Ugye nem kell magyarázni, hogy miért ne tedd?

Teszteld magad néhány alkoholos kalkulátorral:


Egészség Életmód