Ennek a különbségnek az az oka, hogy amíg a biztonsági kamera nevéből fakadóan is biztonsági feladatok ellátására készül, úgy az IP kamera egész pontosan a biztonsági kameráknak egy szelete csak, ezen belül pedig a legújabb szeletnek felel meg. Az IP kamerák újdonsült népszerűsége leginkább annak tudható be, hogy az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően kifejezetten sokrétű funkcióval és szolgáltatással vannak ellátva.

Ebben a rövid bejegyzésben az IP kamerákkal fogunk mi is foglalkozni. Röviden részletezzük a működésüket, valamint bemutatjuk azt is, milyen konkrét típusaik vásárolhatók meg a Defloc kínálatában.

Az IP-kamerák működéséről röviden

Egy IP kamerára úgy is nézhetünk, mint egy mini számítógépre. Ennek az eszköznek az egyértelmű feladata a megfigyelés, amit egészen újszerű módon képes megtenni. Ugyanúgy objektívvel és érzékelővel felszerelt, akár az analóg kamerák, viszont teljesen önállóan is képes megoldani a feladatát.

Az IP kamera egy LAN vagy WiFi hálózatba kötve önállóan is használható a többi rendszertől eltérően. A működtetéséhez nincs szükség videó szerverre, monitorra és televízióra sem.

Ezeknek a kameráknak a tartozéka egy saját weblap. Erre a felületre, vagyis a honlapra a kamera használója be tud jelentkezni, hogy aztán a honlapon keresztül tudja használni és működtetni magát a kamerát.

Ezen a platformon tekinthető meg az aktuális kamera által közvetített élőkép adás, valamint ugyanitt lehet mozgatni a kamerát a távolból is.

Hikvision 2 MP WDR beltéri fix EXIR IP csempekamera

A Hikvision 2 MP WDR beltéri fix EXIR IP csempekamera paramétereit tekintve 2 megapixeles felbontással rendelkezik, a fókusztávolsága pedig 2,8 mm, a fókuszálása pedig fix. Nappal és éjszaka is használható, a hozzá kapcsolódó szenzorméret 1/2.8".

A felvett kép helyi rögzítése egy microSD kártya helyre történik, az energiafogyasztása pedig 7W. A készülék rezgésállósága fix telepítésű.

Hikvision 2 MP WDR fix EXIR IP csőkamera 50 m IR-távolsággal

A Hikvision 2 MP WDR fix EXIR IP csőkamera 50 m IR-távolsággal szintén 2 megapixeles felbontással rendelkezik. A készülék fókusztávolsága 6mm, míg a fókuszálása fix.

A védettsége IP67 kültéri, a rezgésállósága fix felépítésű, míg az energiafogyasztása egész pontosan 9W. A felvételek rögzítése ezen az eszközön is egy microSD kártya helyre történik.


Tudomány