A kézműves termékeknek nagy kereslete van a piacon. Az emberek szeretik, hiszen főleg ha hobbiból készült, akkor egyszerűen érződik rajtuk a szeretet. Legyen a munkánk a szenvedélyünk is, tartja a mondás. Egy produktív szabadidős tevékenységből pedig könnyedén vállalkozást lehet indítani.

Legyen szó egy festményről, horgolt állatokról vagy karkötőről, ha kézműves, és még személyre szabott is, akkor biztosan van rá kereslet. Amennyiben gyakorlás árán már eladható minőségű és esztétikájú a termék, akkor már csak a “kézzel készült” címke készítés van hátra.

Hogyan kerülhet piacra a termék?

Merjünk nagyot álmodni! Ha a hobbiként végzett tevékenység terméke különleges, innovatív, egyedi vagy magasabb minőségű, akkor érdemes kitölteni vele a piaci rést. Nem szabad azonban kicsiben gondolkozni.

Egy jó márkanév kiválasztása elengedhetetlen az érdeklődők táborának növelése érdekében. Legyen megjegyezhető és sokatmondó! Logót is ajánlott terveztetni hozzá, akár grafikus segítségével.

Az árazás egy nagyon nehéz feladat a kézzel készült termékek esetében. Könnyebb a helyzet persze, ha mások hasonló alkotásai alapul vehetők, de ez nem mindig kivitelezhető. Érdemes a befektetett órákból és anyagköltségből kiindulni, viszont ezek csak iránymutatók. Bizonyos esetekben a minőség és akár a művészi jellemzők annyi értéket adnak hozzá, hogy az ár a költség sokszorosa lesz.

Ha elsőre bizonytalan a projekt sikere, akkor érdemes megpróbálni nem saját honlapon eladni a terméket. Több olyan weboldal is létezik már, melyek kifejezetten kézműves portékák piacterei. Ez azért is előnyös, mert az ilyen internetes áruházakat általában azok böngészik, akik szerelmesei a kézzel készült daraboknak. 

Marketing minden mennyiségben!

Ha sikeresen kikísérleteztük, hogy lehet-e kereslet a hobbink gyümölcsére, akkor már csak el kell juttatni az örömteli hírt a célcsoporthoz. Ehhez pedig a legcélszerűbb a közösségi média erejét kihasználni.

Vírusként terjedhet a készítés folyamatát bemutató videó, a csomagolás akár ASMR formában, vagy egyszerűen a termék egyedisége. Tenni kell ugyan azért, hogy a bomba robbanjon, de a minőségi tartalom hamar meghálálja a belefektetett időt és energiát. Csak győzni kell utána a gyártást!

Szeretettel készült

A lelkesedést, a minőséget és az ötletes megoldásokat imádják a vásárlók. Sokan észre sem veszik azonban, milyen lehetőség rejlik hobbijukban. A saját kedvenc szabadidős tevékenységét mindenki szereti, ha pedig meglátjuk benne a pénzkereseti lehetőséget, akkor nyert ügyünk van.

A Címke gyártó oldalán érdemes beszerezni olyan kiegészítőket a csomagoláshoz, melyek jelzik, hogyan is készült a produktum. A kézműves termékek egyre népszerűbbek, és megragadva a lehetőséget, hamar vállalkozás válhat a hobbiból.


Munka