Ne döntsünk látatlanban!

Mivel itt prémiumminőségű eszközökről beszélünk, ezért nem szabad elhamarkodott döntést hozni, főleg, hogy egy ilyen hangrendszer anyagilag is elég nagy befektetés! A műszaki adatok és a hangzatos reklámszövegek csábítóak, ugyanakkor a hallás szubjektív dolog, így semmiképp se elégedjünk meg a másodkézből kapott véleményekkel!

Csak úgy válasszunk például hangfalat, hangsugárzót a Stream Audio kínálatából, hogy vásárlás előtt ellátogatunk az üzlet bemutatótermébe, ahol élőben is meghallgathatjuk, mire képesek az egyes modellek, illetve szakértői tanácsokat is kaphatunk, amelyek ugyancsak segítik a döntést. 

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a szoba akusztikája, ahová a hangrendszer elhelyezésre kerül. Elképzelhető, hogy egy kicsit át kell alakítani a berendezést, például akusztikai csillapítókat kell alkalmazni, vagy egyes bútorokat egy kicsit odébb tolni.

Ne feledjük, ez egy hosszú távú befektetés, szánjuk rá a kellő időt és energiát, mintsem később jöjjünk rá, hogy a kapkodásunk miatt rosszul választottunk!

Ne hagyjuk, hogy a marketing győzzön meg!

Az emberek általában könnyebben szavaznak bizalmat azoknak a termékeknek, melyekről pozitív véleményeket olvastak/hallottak, netán a márka szakmai díjakkal, elismerésekkel büszkélkedhet. Ezek valóban értékes információk lehetnek a döntés szempontjából, de fontos, hogy ne ez legyen a fő szempont!

Ugyanis, mint említettük a hallás olyan, mint az ízlés, egy teljesen szubjektív dolog. Lehet, hogy az a hangsugárzó, amiről egy-egy teszt írója szuperlatívuszokban beszél, számunkra nem okoz akkora “wow-élményt”. Ettől még maga a termék nem rossz, csak a mi egyéni preferenciánkhoz mérten nem tökéletes. Emiatt is fontos a próba, hogy a saját fülünkkel is meggyőződhessünk róla, mire képes a hangfal vagy a hangsugárzó. 

Ne csupán egy-egy eszközre, hanem az egész rendszerre koncentráljunk!

Csak akkor fogjuk tudni kihasználni az új rendszerünk maximális teljesítményét, ha minden egyes eleménél a megfelelő termékeket használjuk. 

Hiába költünk el például egy kisebb vagyont egy prémium hangfalpárra, ha mindezt egy belépőkategóriás erősítővel és filléres kábelekkel akarjuk használni. A hangsugárzók ugyanis így a tudásuk töredékét tudják csak nyújtani, aminek rossz szájíz és csalódás lesz a vége.

Okosan kell megtervezni és összeállítani a rendszert, azonos kategóriájú termékeket kell választani, hogy kiaknázhassuk a benne rejlő lehetőségeket. Egy szakmai tanácsadás ebben nagyon sokat segíthet.


Kultúra