Azonban a nagy számok törvénye alapján ezeknek a készülékeknek a szervizelésére is egyre nagyobb szükség van, hiszen hasonlóan más gyártók mobiltelefonjaihoz, meghibásodhatnak, megsérülhetnek. Komoly dilemmát jelent ilyen esetben, hogy milyen szervizt válassz: a hivatalos Xiaomi szervizt vagy egy márkafüggetlen helyet? Melyik milyen előnnyel jár? Ennek néztünk utána.

Szerviz a sarkon

Nagy az igény a Xiaomi szervizekre, hiszen sokan használnak ilyen márkájú készülékeket, így sok a gyártónak vagy a felhasználónak felróható meghibásodás is. A GSM Pont szervizeiben kedvező áron vállalják a Xiaomi telefonok mindennemű javítását, a kijelző cseréjétől a kamera vagy töltőport cseréjén át a hangszóróig. 

A hivatalos márkaszervizekből kevés van, esetenként sokat kellene utaznod, hogy elérd, ráadásul nem a gyorsaságukról híresek, illetve árban is jóval magasabbak, mint a márkafüggetlen javítóhelyek. Amikor mégis megéri mindez, az a garancia kérdése. Ha új a mobilod és a meghibásodás nem leejtésből, gondatlan használatból ered, hanem gyári hiba okozza, akkor egyértelműen a márkaszerviz lesz a megoldás. Indokolt esetben a javítás nem kerül semmibe. 

Azonban minden más esetben jobban járhatsz, ha márkafüggetlen szervizbe viszed a sérült telefont. A hozzád legközelebbi márkafüggetlen szerviz azonban nem feltétlen a legjobb, legmegbízhatóbb, így érdemes utánajárni, mielőtt beadod kedvenc készülékedet. 

Mikor válaszd a márkaszervizt?

A hivatalos Xiaomi szervizekben megbízhatsz, garantáltan hozzáértő kezekbe kerül a telefonod, és a cseredarabok is eredeti gyári alkatrészek, így a javítás jó minőségben készül el. 

Amennyiben nem okoz számodra problémát, hogy telefonodat 1 vagy több hétig kell nélkülöznöd és a megbízhatóság fő szempont, mindenképp hivatalos Xiaomi műhelyt válassz. Így a gyári garanciát is megtarthatod és biztos lehetsz benne, hogy az elkészült munka jó minőségű lesz.

A márkafüggetlen szervizek létjogosultsága

A telefonok élettartama is véges, így ha a gondos használat mellett meg is úszod az első években a javítást, előbb-utóbb szükség lesz például az akkumulátor vagy a töltőcsatlakozó cseréjére. Fordulhatsz hivatalos márkaszervizhez, azonban tudnod kell, hogy a javítási idő hosszabb lehet és a költségek magasabbak. 

Érdemes lehet a közeledben olyan szervizt keresni, ahol értenek a Xiaomi telefonok javításához is, és a munkájukat gyorsan és garanciálisan végzik. Olyan javító műhelyekben, ahol nagy készlettel, kiterjedt partnerhálózattal rendelkeznek, a javítás akár 1 órán belül is elkészülhet, így nem kell cserekészülékről gondoskodnod.