A horgász állami jegy szükséges 2023-ban is!

A nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen halfogási tevékenység végzéséhez fogási napló, valamint, ha azt nem a halgazdálkodásra jogosult vagy a halászati engedéllyel rendelkező személy végzi, a halgazdálkodásra jogosult területi jegye is szükséges.

Területi jegyet két vagy több halgazdálkodásra jogosult együttesen is kiadhat.

A területi jegy csak állami halászjeggyel és fogási naplóval, vagy állami horgászjeggyel és fogási naplóval, vagy turista állami horgászjeggyel és fogási naplóval együtt jogosít halászatra vagy horgászatra.

Hogyan lehet horgász területi jegyet venni 2023-ban?

Jelenleg a területi jegy vásárlása 3 módon történhet:

1. Egyre bővülő jegykínálat mellett a Személyes fiókodba belépve tudsz területi jegyet vásárolni online, bankkártyás fizetéssel.

A Vízterület választás során azok a vízterületek jelennek meg, ahol a vásárlás már lehetséges rendszerünkben. A MOHOSZ célja az, hogy 2020. végére az összes MOHOSZ által kezelt vízterületre tudjon minden horgász online területi jegyet venni.

2. A Horgászjegy Kft korábbi online jegyértékesítő, külön regisztrációt igényló felületén keresztül bankkártyás fizetéssel bizonyos vízterületek esetében a nyito.horgaszjegy.hu oldalon.

Ez a területi jegyértékesítő rendszer terveink szerint 2020. végével megszűnik, mivel addigra a Személyes fiókba belépve minden hazai vízterület esetében elérhető lesz az online jegyvásárlási lehetőség.

3. Személyesen az adott vízterületek hasznosítóinál, illetve a velük szerződéses kapcsolatban lévő megbízott jegyértékesítőknél.

Sikeres pecázást és jó szórakozást mindenkinek!


Sport Életmód Utazás