A boríték stílusú mini- és bodycon ceruzaszoknyáktól kezdve a letisztult, strukturált változatokig rengetegféle stílus megtalálható, amelyek különböző testformáknak hízelegnek. 

Az ideális szoknya 

Ebben a cikkben testalkatonként egy-egy lehetőséget sorolunk fel, de nincs kőbe vésve, hogy csak ezt a konkrét szabást lehetne választani. Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy kicsit kísérletezzünk, és próbáljunk ki olyan darabokat is, amelyekre korábban nem is gondoltunk! Például válasszunk egy olyan szoknyát az Abutik Női Ruha Webáruház kínálatából, amelynek az eleje rövidebb, a hátulja pedig hosszabb! Ez a stílus ugyanis remekül működik a kerekded testalkaton.

Alma testalkat

Amennyiben a testünk alsó része vékony, súlyfeleslegünk pedig középtájékon van, akkor fantasztikusan állnak majd a magas derekú szoknyák. Mivel a derékpánt a törzs legkisebb részét érinti, és a hason túlnyúlik, ezáltal elfedi a problémás helyeket. Rövid szegélyvonala pedig megmutatja a karcsú lábainkat.

Homokóra testalkat

Ha homokóra típusok vagyunk, és jól körülhatárolt derékkal rendelkezünk, akkor egy ceruzaszoknya “must have” modell a számunkra, mivel remekül kiemeli a csodás íveinket.

Körte testalkat

A körte típusnak (a csípő a test legszélesebb része) ajánlott beszerezni néhány A-vonalú szoknyát, ugyanis ez a fazon kiemeli a derék legvékonyabb részét, és kiszélesedik a csípő felett, így minimálisra csökkentve a test alsó részének szélességét.

Széles csípő

Széles csípő esetében próbáljuk ki a sellőszoknyát, mvel ez a típus remekül körülöleli a derekunkat, és a végén szélesedik ki, ami ilyenkor rendkívül előnyös. 

Az anyag és a színek kiválasztása

Amennyiben homokóra alakunk van, válasszunk egy egyszínű szoknyát, mivel a domborulatainknak kell az öltözékünk fénypontjának lenni!

Ha viszont körte testformával rendelkezünk, akkor válasszunk inkább sötétebb színeket, mivel ezek karcsúsítják a csípőnket, és ezáltal egyensúlyba hozható a testünk felső és alsó része! Tehát annyi a teendő, hogy a felsőrészünknél néhány árnyalattal sötétebb szoknyát választunk, például viseljünk egy sötétszürke redős A-vonalú szoknyát, egy egyszerű fehér pólóval.

Az öltözékünk többi részének összeállítása

A homokóra testalkatú nők számára kifejezetten előnyös lehet még a szoknya derékvonala köré elhelyezett öv, amely segít jobban kiemelni a csodás formáinkat. Például viseljünk egy A-vonalú szoknyát vonzó, színes övvel a derekán!

Továbbá, abban az esetben, ha alma vagy körte típusok vagyunk, akkor tanácsos egy színes felsőrészt választani a kiszemelt szoknyánkhoz, mivel így egyensúlyt teremthetünk a testünk két része között. Próbáljunk ki például egy virágmintás felsőt, és párosítsuk egy magas derekú, egyszínű szoknyával!

Ha meghoztuk a kedved, kísérletezz bátran te is, és találd meg a saját stílusodat!


Ruházat